Ulosotto. ja toimeentulotuki

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.

BBCode on Käytössä
[img] on poissa käytöstä
[flash] on poissa käytöstä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat poissa käytöstä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: Ulosotto. ja toimeentulotuki

Re: Ulosotto. ja toimeentulotuki

Kirjoittaja Kela | toimeentulotuki » 17 Tammi 2019, 10:46

Hei Tallu500!

Viestistäsi ei selviä onko sinulle tehty maksusuunnitelmaa, jonka ulosottomies on vahvistanut. Sillä jos maksusuunnitelma on tehty, vähennetään sen mukainen maksu huomioon otettavista tuloista. Jos sinulla on maksusuunnitelma, toimita tosite Kelaan ja pyydä päätöksen tarkistusta.

Ystävällisin terveisin
Tiina | Kela toimeentulotuki

Re: Ulosotto. ja toimeentulotuki

Kirjoittaja Tallu500 » 16 Tammi 2019, 18:45

Näin olen tehnytkin. Kelalta tuli viesti että täytyisi laittaa oikaisuvaatimus. Mutta en ymmärrä miksi, koska ovat tehneet virheellisen päätöksen eli jätetty huomiotta tuo ulosotto. Oikaisuvaatimuksen käsittely vie noin 3 kuukautta, joten mielestäni se on kohtuutonta odotuttaa, kun tilanne on kriittinen.

Re: Ulosotto. ja toimeentulotuki

Kirjoittaja Vieras » 16 Tammi 2019, 18:41

Sinun pitää esittää ulosottoviranomaisen vahvistama kohtuullinen maksusuunnitelma kelalle ja selittää että maksu on sama kuin suoraan palkasta otettuna.

Ulosotto. ja toimeentulotuki

Kirjoittaja Tallu500 » 16 Tammi 2019, 18:08

hei. Miksi Kela ei huomioi ulosottoa kuin silloin jos se on ulosmitattu palkasta? Kohdallani sitä ei huomioitu koska tilitän ulosottoon palkkalaskelman mukaisesti suoraan koska muutoin menetän työni koska käsittelen rahaa työssäni. Työtäni en halua riskeerata ja sen vuoksi sain pitkän neuvottelun jälkeen sovittua että niin kauan kuin tilitän ulosottoon palkasta menevän osuuden suoraan ja toimitan ulosottoon palkkalaskelmat , ei ulosotto pidätä suoraan palkasta. Eli lopputulos on tasan sama. Jos en maksa automaattisesti jokaisesta palkasta ulosottoon, niin palkasta pidätetään heti ulosottoon kuuluva tilityssumma.
Joten en vapaaehtoisesti maksa ulosottoon vaan toimin pakon edessä. Miksi siis toimeentulohakemuksessani ei otettu huomioon tätä ulosottoa?

Ylös