Silmälasit ilman maksusitoomusta

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.

BBCode on Käytössä
[img] on poissa käytöstä
[flash] on poissa käytöstä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat poissa käytöstä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: Silmälasit ilman maksusitoomusta

Re: Silmälasit ilman maksusitoomusta

Kirjoittaja Kela | toimeentulotuki » 15 Maalis 2019, 10:12

lasit kirjoitti:Mitkä optikot Vantaalla saa maksusitoumuksella ja mikä se max hinta saa olla laseille? Jos itse maksaa vaikka 100 euroa, eikö sitä hyvitetä takaisin? Itselläni 10-v vanhat lasit ja pitäisi saada uudet joilla näkee taas jotain. Sosaalitoimi maksoi 10 vuotta sitten täysimääräisenä kun ostin ensin omalla rahalla. Ei vaadittu edes optikkoa vaan ostin ne specsaversiltä.
Hei lasit!

Kela on neuvotellut hinnat optikkoliikkeiden kanssa eivätkä hinnat ole julkista tietoa.

Mikäli haet maksusitoumusta laseihin, lukee ensisijainen optikkoliike/-liikkeet maksusitoumuksella.

Ensisijainen optikkoliike Vantaan suunnalla on Instrumentarium / Nissen.

Ystävällisesti
Satu | Kela toimeentulotuki

Re: Silmälasit ilman maksusitoomusta

Kirjoittaja Vieras » 14 Maalis 2019, 06:40

Kannattaa eka hakea se maksusitoumus kelasta ja vasta sitten ostaa ne lasit. Se optikkoliike lukee siinä maksusitoumuksessa ja sitten jos haluat paremmat lasit kuin mitä sillä saa niin maksat erotuksen itse tilausta tehdessäsi.

Re: Silmälasit ilman maksusitoomusta

Kirjoittaja lasit » 14 Maalis 2019, 03:18

Mitkä optikot Vantaalla saa maksusitoumuksella ja mikä se max hinta saa olla laseille? Jos itse maksaa vaikka 100 euroa, eikö sitä hyvitetä takaisin? Itselläni 10-v vanhat lasit ja pitäisi saada uudet joilla näkee taas jotain. Sosaalitoimi maksoi 10 vuotta sitten täysimääräisenä kun ostin ensin omalla rahalla. Ei vaadittu edes optikkoa vaan ostin ne specsaversiltä.

Re: Silmälasit ilman maksusitoomusta

Kirjoittaja Kela | toimeentulotuki » 13 Maalis 2019, 13:40

Hei sokea!

Kuten aiemmat palstan lukijat ovat kirjoittaneet, yleensä silmälasien hankintaan myönnetään maksusitoumus. Kun lasit ostaa itse ilman maksusitoumusta, korvaus on sen mukainen mitä maksusitoumuksella hankitut lasit olisivat maksaneet Kelan kilpailuttamassa liikkeessä.

Ystävällisin terveisin
Eveliina | Kela toimeentulotuki

Re: Silmälasit ilman maksusitoomusta

Kirjoittaja Vieras » 12 Maalis 2019, 19:41

Kela on kilpailuttanut silmälasihankinnat. Kela ostaa maksusitoumuksillaan vuosittain isoja määriä silmälaseja, joten se saa lasit varsin edullisesti. Jos ostaa lasinsa itse, Kela korvaa laseista saman summan kuin olisi maksanut silmälasiliikkeelle, jos lasit olisi ostettu Kelan maksusitoumuksella. Tuossa tapauksessa Kela olisi saanut lasit 22,01 eurolla, jos lasit olisi ostettu Kelan sopimusliikkeestä maksusitoumuksella. Kela on siksi korvannut lasit itse ostaneelle saman 22,01 euroa, jonka sopimuksen mukaiset lasit olisivat maksaneet maksusitoumuksella ostettaessa.

Re: Silmälasit ilman maksusitoomusta

Kirjoittaja Vieras » 12 Maalis 2019, 14:50

Vaikka olisit saanut maksusitoumuksen laiseihin,niin se summa ei olisi ollut yhtään suurempi.Eli tuon olisit saanut joka tapauksessa Kelalta silmälaseihin.Eli mitään virhettä ei ole Kelan puolelta tapahtunut.

Re: Silmälasit ilman maksusitoomusta

Kirjoittaja sokea » 12 Maalis 2019, 14:44

ensisijaisesti perustoimeentulotuessa myönnetään maksusitoumus silmälasien hankintaan kelan kilpailuttamaan optikkoliikkeeseen. Koska olet ostanut silmälasit ilman maksusitoumusta, silmälasien kustannuksista voidaan huomioida enintään se summa, jonka lasit olisivat maksusitoumuksella tulleet maksamaan kotikuntasi ensisijaisessa optikkoliikkeessä. Tässä tapauksessa kyseinen summa on 22,01 euroa, joka korvataan tilillesi.

Re: Silmälasit ilman maksusitoomusta

Kirjoittaja Vieras » 12 Maalis 2019, 14:25

Olisi varmaa helpompi vastata jos laittaisit sen selityksen tänne,kun me ei nähdä sitä päätöstä.

Silmälasit ilman maksusitoomusta

Kirjoittaja sokea » 12 Maalis 2019, 14:21

Hei!
Saan toimentulotukea ja ostin silmälasit ilman maksusitoomusta joiten hinnaksi tuli 154€. Ilmoitin niiden hankkimisesta toimeentulotuki hakemuksessa ja sain seuraavassa toimeentulotuessa vain 22€ silmälaseista. Päätöksessä oli jonkinlainen selitys, mutten ymmärtänyt oikein mistä oli kysymys. Osaisiko joku selittää?

Ylös