Toimeentulotuki ja kotivakuutus

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.

BBCode on Käytössä
[img] on poissa käytöstä
[flash] on poissa käytöstä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat poissa käytöstä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: Toimeentulotuki ja kotivakuutus

Re: Toimeentulotuki ja kotivakuutus

Kirjoittaja Kela | toimeentulotuki » 07 Marras 2019, 14:37

Hei, MsJones!

Perustoimeentulotuen menoina voidaan huomioida ainoastaan kotivakuutusmaksu. Voit olla yhteydessä oman kunnan sosiaalitoimeen muiden tarpeellisten vakuutusmaksujen osalta.

Ystävällisesti
Susanna | Kela toimeentulotuki

Re: Toimeentulotuki ja kotivakuutus

Kirjoittaja MsJones » 07 Marras 2019, 08:44

Minua kiinnostaisi tietää, voiko toimeentulotukea saada muita vakuutuksia varten. Minulla on tilanne, että suvussa on rintasyöpää. Haen nyt silloin tällöin toimeentulotukea lasten kustannuksiin, omat kuluni olen yleensä pystynyt maksamaan palkasta. Olen ajatellut, että minun kannattaisi ottaa vakavan sairauden vakuutus: https://www.op.fi/henkiloasiakkaat/vaku ... uden-turva. Se toisi minulle turvaa, sillä jos esim rintasyöpä sattuisi omalle kohdalle, en pystyisi saamaan edes omaa pientä palkkaani.

Re: Toimeentulotuki ja kotivakuutus

Kirjoittaja Kela | toimeentulotuki » 20 Touko 2019, 10:23

Hei Miksu78!

Kotivakuutus otetaan huomioon yleensä todellisten kustannusten mukaisesti. Jos vakuutus sisältää oikeusturva- ja vastuuvakuutuksen, myös ne huomioidaan.

Jos et saa kotivakuutusta luottohäiriömerkinnän vuoksi, voit hakea maksusitoumusta kotivakuutusta varten. Selvitä toimeentulotuen hakemuksessa, miksi tarvitset kotivakuutuksen ja miksi et saa sitä ilman maksusitoumusta.

Ystävällisesti
Maarit | Kela toimeentulotuki

Re: Toimeentulotuki ja kotivakuutus

Kirjoittaja Vieras » 17 Touko 2019, 16:33

Jotain 135e se taisi olla 1 henkilölle vuodessa.

Käy Turvassa tai Pohjantähdessä ja kysy myöntävätkö ne sinulle kotivakuutusta jos saat kelasta siihen maksarin. Jos myöntävät niin hae sen jälkeen kelasta siihen maksusitoumus.

Toimeentulotuki ja kotivakuutus

Kirjoittaja Miksu78 » 17 Touko 2019, 15:27

Hei. Paljon kotivakuutus saa maksaa kuukaudessa että se huomioidaan toimeentulotuessa. Etsin asuntoa ja monessa paikassa vaaditaan kotivakuutus jossa on vastuu- ja oikeusturva vakuutu. Ei ole luottotietoja niin mieti miten saan sen. Kesäisin terveisin M.K

Ylös