Opinto-/vuorotteluvapaa toimeentulo

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.

BBCode on Käytössä
[img] on poissa käytöstä
[flash] on poissa käytöstä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat poissa käytöstä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: Opinto-/vuorotteluvapaa toimeentulo

Re: Opinto-/vuorotteluvapaa toimeentulo

Kirjoittaja Kela | toimeentulotuki » 19 Touko 2020, 15:46

Hei ka ke ko!

Kysymyksesi koskee vuorottelukorvausta, joten siirsin kysymyksesi työttömyysturva palstallemme. Löydät kysymyksen täältä.

Ystävällisin terveisin
Elina | Kela toimeentulotuki

vuorotteluvapaa ja vapaaehtoinen eläkevakuutus

Kirjoittaja ka ke ko » 18 Touko 2020, 16:15

Miten vapaaehtoinen eläkevakuutus tulona ( n. 130 e / kk ) vaikuttaa vuorotteluvapaakorvaukseen ? Pitääkö siitä edes ilmoittaa ?

Re: Opinto-/vuorotteluvapaa toimeentulo

Kirjoittaja Kela | toimeentulotuki » 21 Touko 2019, 09:59

Hei Liisanen!

Opiskelijan tulee ensisijaisesti tulla toimeen muulla tavoin kuin perustoimeentulotuella. Ensisijaisia tuloja ovat opintotuki tai muut tuet sekä ansiotulot.

Tilanteesi tutkitaan tarkemmin hakemuksen perusteella. Mutta sinun on hyvä varautua siihen että sinua kehotetaan hakemaan opintotukea opiskeluun.

Ystävällisin terveisin
Eveliina | Kela toimeentulotuki

Re: Opinto-/vuorotteluvapaa toimeentulo

Kirjoittaja Vieras » 20 Touko 2019, 17:42

Opiskelua ei voida perustoimeentulotuella tukea jos et saa opintotukea siihen. Sinun kannattaa jatkaa työskentelyä ja opiskella töiden ohessa jos sinulla ei ole riittäviä tuloja tai säästöjä opintojen ajalle.

Opinto-/vuorotteluvapaa toimeentulo

Kirjoittaja Liisanen » 20 Touko 2019, 14:38

Hei,
Jään syksyllä 2019 opintovapaalle 3 kuukaudeksi saadakseni suoritettua yliopisto-opintoni 2019-2020 aikana loppuun. Olen määräaikaisessa työssä (5vuosi) kevääseen 2020, työsuhteen jatko ei ole varma, joten valmistuminen edesauttaa työllistymistäni. Vuorotteluvapaata työnantajani ei suosi, joten opintovapaa lienee todennäköisesti ainoa vaihtoehto. Olen käyttänyt aiempaan tutkintooni aikuiskoulutustuen ja alkuvuoden tulot ylittävät opintorahan tulorajat, opintolainan takausta en ohjeistuksenne mukaan saa. Olen pitkäaikaisessa ulosotossa. Eli onko mahdollista saada toimeentulotukea näiden muutamien kuukausien ajaksi vai mitä muita mahdollisuuksia minulla on elämisen rahoittamiseen?

Ylös