Avoero

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.

BBCode on Käytössä
[img] on poissa käytöstä
[flash] on poissa käytöstä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat poissa käytöstä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: Avoero

Re: Avoero

Kirjoittaja Kela | toimeentulotuki » 28 Touko 2019, 15:00

Hei!

Kiitos viestistäsi. Emme voi kommentoida yksittäistä päätöstä tällä palstalla. Voit olla tarvittaessa yhteydessä asiakaspalveluumme.

Ystävällisin terveisin
Niina | Kela toimeentulotuki

Re: Avoero

Kirjoittaja Vieras » 28 Touko 2019, 13:35

Jaa kelan päätös oli että ei oikeutta muuttaa pois eli erota koska uusi paikkakunta ei kykene tarjoamaan lennosta tarpeeksi halpaa vuokra-asuntoa. Lisäksi palkanmaksu ei todista työpaikan olemassaoloa vaan pitää toimittaa työsopimus?? Tai sitten ei vaan haluta ymmärtää ilmoitettuja tietoja oikein...

Re: Avoero

Kirjoittaja Kela | toimeentulotuki » 21 Touko 2019, 10:41

Hei!

Uuden hakemuksen voi laittaa vireille vaikka edellinen on vielä käsiteltävänä. Tämä pitäisi onnistua myös asiointipalvelun kautta.

Ystävällisin terveisin
Eveliina | Kela toimeentulotuki

Re: Avoero

Kirjoittaja Vieras » 20 Touko 2019, 15:52

Asiointipalvelussa ei oikein pystytä ottamaan kantaa päätöksiin kun ei niitä siellä tehdä, siellä voidaan vain lukea mitä päätöksessä kerrotaan ja pyynnöstä laittaa se uudelleenarvioitavaksi joka sitten taas kestää viikon... Ensikuun hakemustakaan ei voi laittaa ennenkuin edellinen on saatu käsiteltyä loppuun.

Re: Avoero

Kirjoittaja Kela | toimeentulotuki » 16 Touko 2019, 14:16

Hei!

Kiitos kommentista.

Ystävällisin terveisin
Elina | Kela toimeentulotuki

Re: Avoero

Kirjoittaja Vieras » 16 Touko 2019, 12:48

Veikkaisin siis, että henkilö ei kelan mukaan ole oikeutettu toimeentulotukeen, koska avopuolison tulot ovat liian suuret. Avopuolisoksi asuinkumppani taas katsotaan kunnes muutto on tapahtunut. Muuttoa ei voi tapahtua, koska henkilö ei saa tarvitsemiaan ja ansaitsemiaan tukia, koska avopuoliso katsotaan erilleenmuuttoon asti elatusvelvolliseksi.

Re: Avoero

Kirjoittaja Kela | toimeentulotuki » 15 Touko 2019, 14:01

Hei!

Hakemus tosiaan ohjeistetaan jättämään muutamaa viikkoa ennen sen kuukauden alkua, jolle toimentulotukea ollaan hakemassa. Tilanteesi kuulostaa sellaiselta, jota tulee selvittää hieman tarkemmin. Neuvoisin sinua tiedustelemaan päätöksestäsi asiointipalvelun kautta, jolloin siihen voidaan ottaa kantaa henkilökohtaisemmin.

Ystävällisin terveisin
Taru | Kela toimeentulotuki

Re: Avoero

Kirjoittaja Vieras » 15 Touko 2019, 10:10

Elikkäs on haettu muuttoavustusta ja vuokravakuutta mutta näitä ei myönnetä koska erilleenmuutto ei ole vielä tapahtunut. Kuitenkin ohjeistus oli hakea ennenkuin vuokrasopimus allekirjoitetaan ja vuokravakuutta ei saanut itse etukäteen maksaa?

Re: Avoero

Kirjoittaja Kela | toimeentulotuki » 15 Touko 2019, 10:00

Hei!

Täsmentäisitkö kysymystäsi. Vuokravakuushakemuksen liitteeksi tarvitaan esim. asuntotarjous tai alustava vuokrasopimus, jonka perusteella vuokravakuuspäätös tehdään.

Toimeentulotukihakemuksella kannattaa antaa kattava selvitys tilanteesta.

Lisää vuokravakuudesta: www.kela.fi/toimeentulotuki-vuokravakuudet

Ystävällisesti
Susanna | Kela toimeentulotuki

Avoero

Kirjoittaja Vieras » 14 Touko 2019, 14:12

Haluaisiko Kela hiukan selventää miten tarkalleen ottaen on ajateltu että eron sattuessa pitäisi ensin muuttaa erilleen mutta olla allekirjoittamatta uutta vuokrasopimusta sekä olla maksamatta takuuvuokraa ennenkuin tekee toimeentulotukihakemuksen?

Tämä järjestely kun ei oikein sovi vuokranantajille.

Ylös