Kelan vuokravakuus

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.

BBCode on Käytössä
[img] on poissa käytöstä
[flash] on poissa käytöstä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat poissa käytöstä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: Kelan vuokravakuus

Re: Kelan vuokravakuus

Kirjoittaja Kela | toimeentulotuki » 14 Loka 2019, 16:02

Hei kkopiskelija!

Voit hakea vuokravakuutta perustoimeentulotuki hakemuksen yhteydessä, oikeus etuuteen tutkitaan hakemuksesta. Tutkintoon johtavan opiskelupaikan saaminen toiselta paikkakunnalta on perusteltu syy vuokravakuudelle. Kuten tässä viestiketjussa onkin käynyt ilmi, niin vuokravakuuden myöntämiseen vaikuttaa moni asia, kuten muuton syy, asumiskustannusten määrä, tulot ja varat sekä perustoimeentulotuessa huomioitavat menot. Myöskin opintolaina huomioidaan tulona, vaikka sitä ei nostaisi. Tähän on kuitenkin poikkeuksia mm. mikäli pankki ei myönnä lainaa tai jos lainan nosto johtaisi kohtuuttomaan lopputulokseen, esimerkkitilanteita on kuvattu tarkemmin sivuille: www.kela.fi/toimeentulotuki-opiskelijat.

Vuokravakuutta ei yleensä myönnetä asuntoon, jossa on kohtuuhintaista kalliimmat asumiskustannukset. Hyväksyttävien asumismenojen kuntakohtaiset rajat 2019 löydät sivuiltamme: www.kela.fi/documents/10180/0/Kelan%20r ... be832524ba.

Ystävällisin terveisin
Elina | Kela toimeentulotuki

Re: Kelan vuokravakuus

Kirjoittaja pimpelipom » 14 Loka 2019, 06:21

Toimeentulotuki on viimesijainen etuus. Opiskelijan pitää hakea opintolainaa ekana, ja sen jälkeen voi anoa tt-tukea, näin olen asian käsittänyt!

Re: Kelan vuokravakuus

Kirjoittaja Vieras » 13 Loka 2019, 10:30

Niin koostuu mutta opintolainaa ei tarvitse hakea jos ei halua.Mutta opintolaina katsotaan tuloksi ttt vaikka sitä ei hakisi.Sitä tarkoitin.

Re: Kelan vuokravakuus

Kirjoittaja Vieras » 13 Loka 2019, 06:04

Vieras kirjoitti:
12 Loka 2019, 12:48
Tarkoitat opintolainaa.Opintotuki ja opintolaina ovat eri etuuksia.
Opintotuki koostuu opintorahasta ja opintolainasta.

Re: Kelan vuokravakuus

Kirjoittaja Vieras » 12 Loka 2019, 17:03

Vain hakemuksen jättämällä tilanne selviää.Täällä ei tehdä ennakkopäätöksiä.

Re: Kelan vuokravakuus

Kirjoittaja kkopiskelija » 12 Loka 2019, 16:02

Olen nostanut opintolainaa sen noin 650€/kk ja ilmeisesti yksin asuessani saisin noin 250€/kk opintotukea ja 316€/kk asumistukea. En käy töissä eikä minulla ole säästöjä. Onko kellään tietoa miten tällaiset tulot vaikuttavat vuoravakuuteen?

Re: Kelan vuokravakuus

Kirjoittaja Vieras » 12 Loka 2019, 12:48

Tarkoitat opintolainaa.Opintotuki ja opintolaina ovat eri etuuksia.

Re: Kelan vuokravakuus

Kirjoittaja vieraana » 12 Loka 2019, 12:20

Vuokravakuus on osa toimeentulotukea, joten sinun tulee hakea perustoimeentulotukea ja sen yhteydessä/sen lisäksi vuokravakuutta. Se, saatko sen vai et, riippuu tuloistasi, varallisuudestasi (sääsöt yms) ja menoistasi, asunnon vuokransuuruudesta (kohtuuhintaisuus) jne. Opiskelijalle lasketaan tulona opintotuki riippumatta siitä onko sen nostanut vai ei.

Kelan vuokravakuus

Kirjoittaja kkopiskelija » 11 Loka 2019, 14:28

Luin, että Kelasta on mahdollista saada perustoimeentulotukea vuokravaakuuteen. Olen 20 vuotias ja asun vanhempieni luona. Sain korkeakoulu opiskelupaikan naapurikaupungista ja opintoja on kulunut muutama kuukausi. Suunnittelen kuitenkin muuttoa opiskelupaikkakunnalle, koska koulumatkani kestää julkisilla noin puolitoista tuntia ja matkaa on yli 30 kilometria. Onko Kelan myöntämää vuokravakuutta mahdollista saada muuttaessa toiselle paikkakunnalle lähemmäs opiskelupaikkaa _kesken opintojen_? Olen ymmärtänyt, että yleisesti tutkintoon johtavan opiskelupaikan saaminen toiselta paikkakunnalta on pätevä syy vuokravakuuden myöntämiselle.

Ylös