Tukien evääminen

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.

BBCode on Käytössä
[img] on poissa käytöstä
[flash] on poissa käytöstä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat poissa käytöstä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: Tukien evääminen

Re: Tukien evääminen

Kirjoittaja Kela | toimeentulotuki » 18 Marras 2019, 08:45

Hei!

Hyviä huomioita Vierailija ja Kaurapuurokansalainen.

Ystävällisin terveisin
Aki | Kela toimeentulotuki

Re: Tukien evääminen

Kirjoittaja Vieraillija » 16 Marras 2019, 05:28

Toimeentulotuessa laskut huomioidaan alkuperäisen laskun kuukauden laskelmassa eli muistutuslaskua ei hyväksytä. Myös reseptilääkkeet huomioidaan ostokuukauden mukaisesti. Eli oliko lääkkeet ostettu eri kuukautena kuin mille vajetta syntyi? Tilannetta tarkastellaan kuukausitasolla.

Re: Tukien evääminen

Kirjoittaja Kaurapuurokansalainen » 16 Marras 2019, 03:49

Veikkaisin seuraavaa:

Sähkölaskun kohdalla mahdollisesti lukee eräpäivänä ”heti”. Tälläistä sähkölaskua ei hyväksytä. Silloin Kelaan pitää lähettää alkuperäinen sähkölasku, eli sellainen sähkölasku, jossa on merkitty eräpäivä.

Jos ei ole reseptilääkkeisiin ehtinyt saada maksusitoumusta ennen kuin ne joutuu ostamaan, pitää tehdä aikamoisia kevätjuhlaliikkeitä että ne rahat myöhemmin saa. Minulle viimeksi apteekin henkilö tulosteli useamman eri paperin järjestelmistään, en tiedä mitä olivat, mutta kun lähetti kopiot niistä ja kopiot kuiteista niin rahat sain. Toinen vaihtoehto on, että reseptilääkkeet eivät ole olleet maksusitoumuksella korvattavia, silloin tarvitaan vielä enemmän lippulappusia joilla oikeus todennetaan.

Tiedot siitä, miksi tiettyjä menoja/laskuja ei hyväksytä, lukee päätöksessä, ja siinä lukee myös mitä tulisi tehdä, että kyseiset jutut hyväksyttäisiin.

Re: Tukien evääminen

Kirjoittaja Kela | toimeentulotuki » 15 Marras 2019, 10:03

Hei Ihmettelen52!

Valitettavasti en näillä tiedoin päätöstä näkemättä pysty sanomaan, miksi esimerkiksi reseptilääkkeitä ei tässä tapauksessa voitu hyväksyä laskelmalle menoina. Tarvittaessa päätöksestä voi tiedustella tarkemmin ottamalla yhteyttä asiakaspalveluun, jossa tilanne voidaan selvittää henkilökohtaisesti. Päätöksestä on myös mahdollista tehdä valitus, jos on siihen tyytymätön.
www.kela.fi/toimeentulotuki-nain-haet-muutosta

Täydentävää tai ehkäisevää toimeentulotukea voi hakea kunnan sosiaalitoimelta, joten tässä tapauksessa kannattaa myös ottaa yhteyttä oman kotikunnan sosiaalitoimeen.

Ystävällisesti
Marika | Kela toimeentulotuki

Re: Tukien evääminen

Kirjoittaja Vieras » 14 Marras 2019, 16:32

Täydentävää toimeentulotukea haetaan kunnasta eli sinne yhteys.

Tukien evääminen

Kirjoittaja Ihmettelen52 » 14 Marras 2019, 15:59

Kyseessä eläkkeellä oleva vanhempi ihminen pienellä eläkkeellä ja vuokralla.

Kela ilmeisesti ei myönnä tukea sähkölaskuun koska sähkölasku oli tullut muistutusmaksun kera ja tämä kuulemma syy miksi ei hyväksytä.
Laskelmassa oli 30e kuitenkin miinusta.
Kela ei korvannut resepti lääkkeitä, ei korvannut silmälääkäriä ja kieltävä vastaus oli tullut myös silmälaseista eli tukea ei saa vaikka kaihi silmässä ja vanhat lasit ovat 2006 vuodelta.
Tilanne on selvästi miinuksella ja 100e silmälääkäri meni ruokarahoista.

Kelassa käski mennä hakemaan toisesta paikasta täydentävää sosiaalitukea.

Ylös