Toimeentulotuki ja kotivakuutus

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.

BBCode on Käytössä
[img] on poissa käytöstä
[flash] on poissa käytöstä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat poissa käytöstä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: Toimeentulotuki ja kotivakuutus

Re: Toimeentulotuki ja kotivakuutus

Kirjoittaja Vieras » 25 Kesä 2020, 13:26

sä teet silloin kelasta rikosilmoituksen.Eikö vaan?

Re: Toimeentulotuki ja kotivakuutus

Kirjoittaja Vieras » 24 Kesä 2020, 20:28

Onko kela rikollisjärjestö?
https://keskustelu.suomi24.fi/t/1645608 ... isjarjesto

Vielä kysyy moista vaikka aivan ilmiselvästi vastaus on myöntävä. Kelan toiminta on järjestäytynytttä virkarikollisuutta hyvin monessa asiassa.

Re: Toimeentulotuki ja kotivakuutus

Kirjoittaja Vieras » 22 Kesä 2020, 08:30

Päätöksistä voi valittaa.Ei se auta tänne kirjoitella noita lakipykäliä kun ei se aiheuta mitään muutoksia kelan toiminnassa.Koittakaa nauttia juhannuksesta ja palata lakipykälien kanssa juhannuksen jälkeen.

Re: Toimeentulotuki ja kotivakuutus

Kirjoittaja HYIstna » 18 Kesä 2020, 17:13

"Perustoimeentulotuessa huomioon otettavat asumismenot määräytyvät toimeentulotukilain 7 b §:n ja yleisestä asumistuesta annetun lain 9 §:n mukaan (YAL 938/2014 9§)."
Tuo ei liity ollenkaan kotivakuutukseen ja koskee vain 1. kohtaa ja 2 momentissa on säädetty tuosta kohtuullistamisesta ja se koskee vain tuota 1. kohtaa, ei muita.
Sen sijaan kohtien 2-7
"2) taloussähköstä aiheutuvat menot;
3) kotivakuutusmaksu;
4) muut kuin perusosaan sisältyvät terveydenhuoltomenot;
5) lasten päivähoitomenot sekä koululaisten aamu- ja iltapäivätoiminnan menot;
6) lapsen tapaamisesta lapsen kanssa eri taloudessa asuvalle vanhemmalle aiheutuvat menot siltä osin, kun ne perustuvat kunnan toimielimen vahvistamaan sopimukseen tai tuomioistuimen päätökseen;
7) välttämättömän henkilötodistuksen, oleskeluasiakirjan tai matkustusasiakirjan hankintamenot."
Siis kohtien 2-7 mukaisia menoja tuo 2. momentti ei koske ja niitä ei laki anna kohtuullistaa vaan ne on huomioitava tarpeellisen suuruisena eikä laki anna Kelalle valtaa arvioida tuon tarpeen suuruuttakaan. Eli yksikään Kelan kohtiin 2-7 kohdistuva normi ei perustu lakiin joten "pataan" tulee hallinto-oikeudessa Kela-paralle jos jo noita syntyneitä menoja jälkikäteen kohtuullistetaan. Hyvät ihmiset valittakaa tuosta Kelan normien käytöstä AINA.
Tarun on ihan turha kertoa satuja ei ne ole uskottavia eikä asia selittämällä muuksi muutu.

Re: Toimeentulotuki ja kotivakuutus

Kirjoittaja Kela | toimeentulotuki » 18 Kesä 2020, 10:28

Hei!

Perustoimeentulotuessa huomioon otettavat asumismenot määräytyvät toimeentulotukilain 7 b §:n ja yleisestä asumistuesta annetun lain 9 §:n mukaan (YAL 938/2014 9§).

Niin kuin jo aiemmin on mainittu, niin asumisen kustannukset kuten esimerkiksi kotivakuutusmenot, voidaan Kelassa huomioida kohtuullisen suuruisena. Hakemuksella tutkitaan hakijan tilannetta tarkemmin, joten tämän enempää emme tällä palstalla voi asiaan ottaa kantaa.

Ystävällisin terveisin
Taru | Kela toimeentulotuki

Re: Toimeentulotuki ja kotivakuutus

Kirjoittaja HYIstna » 17 Kesä 2020, 13:36

"Hakemuksen perusteella Kelassa arvioidaan kotivakuutusmenojen kohtuullisuus. "
Mihin lainkohtaan tuo Kelan kotivakuutusmenojen kohtuullisuuden arviointi perustuu? Laki, pykälä ja momentti?
Toimeentulotukilain 7b§ ei kelpaa koska se ei anna Kelalle mitään oikeutta arvioida kotivakuutusmenojen kohtuullisuutta.

Re: Toimeentulotuki ja kotivakuutus

Kirjoittaja Kela | toimeentulotuki » 16 Kesä 2020, 14:49

Hei!

Kotivakuutusmenot voidaan huomioida kohtuullisen suuruisena. Hakemuksen perusteella Kelassa arvioidaan kotivakuutusmenojen kohtuullisuus. Liitteeksi tulee toimittaa lasku kotivakuutuksesta sekä vakuutuskirja.

Ystävällisesti
Marika | Kela toimeentulotuki

Re: Toimeentulotuki ja kotivakuutus

Kirjoittaja vihtahousu5 » 06 Kesä 2020, 10:20

joo niinhän se kela ennenaikaan ilmoitti mitkä ne kohtuulliset menot on, nyt ne tuntuvat olevan suuria salaisuuksia. Kaikki asiakkaalle tarpeellinen tieto haudataan jonnekin kapulakielen syvyyksiin, ettei vaan kukaan saisi tietää miten näitä päätöksiä tehdään tai miten kela pyrkii säästämään valtion kuluja (tämä ei liene kuitenkaan kelan tehtävä tämän tuen osalta), laskentakaavat ja tavat muuttuu koko ajan (esim. lämmityssähkö)

Re: Toimeentulotuki ja kotivakuutus

Kirjoittaja Hyistana » 06 Kesä 2020, 10:08

"Eikö olisi mahdollista saada tietää, mikä on maksimisumma, mikä huomioidaan toimeentulotukena vuodessa kotivakuutusta varten? Vai eikö sellaista enää ole? "
Ei pitäisi olla koska laki ei tunne kotivakuutusmaksun "kohtuullistamista" ja Kelan pitäisi osoittaa että kotivakuutuksen saa siihen hintaan, ei niin että asiakkaan pitäisi osoittaa ettei saa. Lain mukaan kotivakuutusmaksu huomioidaan tarpeellisen suuruisena ei Kelan väittämän kohtuullisen suuruisena. Kela siis rikkoo lakia kohtuullistamalla noita kotivakuutusmaksuja täysin tahallaan ja kokeilee josko tuo menisi asiakkaalle läpi, aivan liian monelle menee. Vastauksena selvästi laittomaan päätökseen ei voi olla se että päätöksestä voi valittaa. Päätökset tulee thedä lain mukaan eikä lain vastaisen Kelan ohjeen, usein toimitaan ohjeidenkin vastaisesti vaikka ne jo ennestään olisi laittomia. Päätöksen laillisuus ei voi missään tapauksessa jäädä muutoksen haun varaan.
Jos tuollainen normi kuitenkin Kelassa on niin se pitäisi ilmoittaa Kelan toimeentulotuen ohjeissa ja vielä erikseen etukäteen asiakkaalle, mutta kun ohjeissa ei tuota ole eikä asiakkaalle ilmoiteta etukäteen niin kotivakuutusmaksu on huomioitava toimeentuloyuessa todellisen suuruisena.
Valittakaa noista normien käytöstä, kaikkien normien, Kela häviää viimeistään hallinto-oikeudessa. Valitus ei maksa mitään joten mitään hävittävää ei tuossa ole, sen sijaan Kealla tuossa toiminnassa on hävettävää mutta kun ei osata edes hävetä kun varasteaan asiakkailta heille lain mukaan kuuluvia tukia järjestelämällisesti ja laajamittaisesti varmaan yhteensä miljoonia joka kuukausi. Hyi stna!!

Re: Toimeentulotuki ja kotivakuutus

Kirjoittaja Vieras » 04 Kesä 2020, 11:46

Kela | toimeentulotuki kirjoitti:
02 Kesä 2020, 10:06
Hei!

Toimita kotivakuutuslasku Kelaan niin sen huomioiminen katsotaan sitten tarkemmin. Tällä palstalla emme kommentoi kuinka paljon laskusta katsotaan menoksi.

Ystävällisin terveisin
Niina | Kela toimeentulotuki
Hei

Eikö olisi mahdollista saada tietää, mikä on maksimisumma, mikä huomioidaan toimeentulotukena vuodessa kotivakuutusta varten? Vai eikö sellaista enää ole? Aikaisempiana vuosina sellainen on ollut, ja se oli käsittääkseni julkista tietoa. Ilman tätä tietoa minulla olisi kiire muuttaa koko vakuutus tai vakuutusyhtiö.

Yt.
SK

Ylös