Kela koronaavustukset

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.

BBCode on Käytössä
[img] on poissa käytöstä
[flash] on poissa käytöstä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat poissa käytöstä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: Kela koronaavustukset

Re: Kela koronaavustukset

Kirjoittaja Vieras » 11 Elo 2020, 10:43

Valtio jos antaa yleisen suosituksen niin maskipakko voi tulla sitä kautta palveluntarjoaja vaatii maskin jotta palvelun saa mutta nämä päätökset jokainen palveluntarjoaja tykönänsä.

Eli esim ostoskeskus, kauppa, liikenneväline tms tekee sen pakon ehdoksi omille palveluilleen jos niin haluavat.

Re: Kela koronaavustukset

Kirjoittaja Vieras » 09 Elo 2020, 15:11

Maskipakkoa ei tule
Viime torstaina TV1:sen tiedotustilaisuudessa sanottiin ettei nykyinen lainsäädäntö mahdollista maskipakkoa mutta suosituksia toki voi antaa. Käytännössä tuo tarkoittaa sitä että pakkoa ei tule mutta suositus saattaa tulla. Eli ne jotka käyttävät maskia niin saavat toki käyttää sitä jo nyt ja ne jotka eivät käytä eivätä haluakkaan käyttää ei tarvitse noudattaa tuota ehkä tulevaa suositusta.
Kela tuskin korvaa ilman erillistä lakia suosituksena olevan maskien hankkimista, tosin Kiuru puhui jotain siihen suuntaan että on varmistettava maskien saanti kaikille mutta tuo tie on niin hidas että saattaa muutos keretä vasta myöhempiin korona-aaltoihin, veikkaan että vasta viidenteen.
Toisaalta maskien hankkiminen ei ole lain tarkoittama vähäinen terveydenhoitomeno jota Kela ei erikseen korvaa joten saattaa olla että Kela ottaa tuostakin vielä "pataan" hallinto-oikeudessa.

Re: Kela koronaavustukset

Kirjoittaja Tavis » 08 Elo 2020, 04:09

Joutuvatko suomalaiset eriarvoiseen asemaan koronantorjunnassa? Jo nyt monilla toimeentulotukea hakevilla on perussairaus, jonka vuoksi he kuuluvat riskiryhmään ja siksi heidän tulisi suojautua hyvin.

Koronalta suojautuminen on huomattava menoerä. Maskien lisäksi tarvitaan myös suojahanskoja, desinfiointiaineista, pesuaineita ym.

-[Takuusäätiön rahoitusjohtaja] Backman huomauttaa, että vain puolet lasketuista [maskien] kuukausikustannuksista vastaa monen toimeentulotukea."
-Backman arvelee Euroopasta tutun maskipakon johtavan Suomessa pienituloisten eristäytymiseen koteihinsa. Ilman suuria sakkoja ja aktiivista valvontaa pienituloiset eivät hänen mukaansa tottelisi ohjeita vaan sijoittaisivat rahansa maskien sijaan välttämättömämpinä pidettyihin kohteisiin, kuten ruokaan.
https://www.is.fi/taloussanomat/oma-rah ... 91711.html

-Samaa kertakäyttöistä maskia ei voi käyttää esimerkiksi aamuiseen matkaan bussissa työpaikalle ja sitten iltapäivällä takaisin.
https://yle.fi/uutiset/3-11481671

-THL aikoo suosittaa, että Suomeen tulisi maskisuositus julkisiin tiloihin ja julkiseen liikenteeseen.
-Salminen muistuttaa, että jo nyt THL suosittelee maskien käyttöä. Uusi suositus terävöittäisi nykyistä suositusta.
YLE koronavirus 2.8.2020 klo 15.40 päivitetty 2.8.2020 klo 15.42

-Tietysti THL on tässä tartuntatautilain mukaisten vastuidensa nojalla toimimassa ja meidän tehtävämme on miettiä ohjeistusta toimijoille ja kansalaisille tällaisen yleisvaarallisen tartuntatautitilanteen yhteydessä.
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006590139.html

Re: Kela koronaavustukset

Kirjoittaja Kela | toimeentulotuki » 04 Elo 2020, 14:15

Hei!

Vähäiset terveydenhuoltomenot (esim. itsehoitolääkkeet) kuuluvat perusosalla katettaviin menoihin eikä niitä oteta erikseen menona huomioon. Kannattaa kuitenkin seurata sivustoa Toimeentulotuki koronatilanteessa: www.kela.fi/toimeentulotuki-koronatilanteessa. Tiedotamme kyllä, jos asiaan tulee muutoksia.

Ystävällisin terveisin
Tiina | Kela toimeentulotuki

Re: Kela koronaavustukset

Kirjoittaja Reiskaplus » 04 Elo 2020, 09:30

Tämä on aiheellinen ja kiireellinen kysymys, johon Kelan vastaus on saatava heti.
Jos maskeihin ei saa toimeentulotukea, ne jäävät hankkimatta. Esim. viisi keittopestävää kangasmaskia maksaa noin 40-50 euroa.

Re: Kela koronaavustukset

Kirjoittaja Maskipakko » 04 Elo 2020, 00:00

Suomeen on ilmeisesti tulossa kasvomaskipakko. Saako kasvomaskeihin toimeentulotukea? En kuulu tuohon edellä mainittuun ryhmään vaan olen toimeentulotuen asiakas 1.8. alkaen toistaiseksi.

Re: Kela koronaavustukset

Kirjoittaja Kela | toimeentulotuki » 29 Heinä 2020, 14:35

Hei!

Toimeentulotuesta koronatilanteessa on kerrottu osoitteessa www.kela.fi/toimeentulotuki-koronatilanteessa.

Epidemiakorvaus on vielä eduskunnassa käsiteltävänä ja siitä tullaan myöhemmin tiedottamaan Kelan sivuilla. Kun asiakas on saanut toimeentulotukea ajalla 1.3.-31.7.2020, voisi hän saada Kelasta epidemiakorvausta. Edellyttäen, että hän on saa toimeentulotukea myös korvausta edeltävänä kuukautena.

Epidemiakorvauksesta on kerrottu lisää ajankohtaista henkilöasiakkaille -osiossa.

Ystävällisin terveisin
Niina | Kela toimeentulotuki

Re: Kela koronaavustukset

Kirjoittaja Vieras » 29 Heinä 2020, 00:38

Ns epidemiakorvaus on putkessa eduskunnassa toimeentulotukiasiakkaille mutta ei ole vielä lopullista siunausta saanut.
Aiheesta;

viewtopic.php?f=93&t=80973

Re: Kela koronaavustukset

Kirjoittaja Vieras » 28 Heinä 2020, 23:08

Kelalla ei ole olemassa mitään korona-avustuksia. Jos sinulla on oikeus toimeentulotukeen ja lääkäri on määrännyt sinulle reseptillä mainitut lääkkeet ja hoitovälineet pakollisiksi, ne hyväksytään perustoimeentulotuessa kuluiksi. Apu- js hoitovälineet voi myös saada ilmaiseksi apuvälinekeskuksesta tai terveyskeskuksesta, jos lääkäri on ne sinulle määrännyt.
Yleisesti ottaen Kela maksaa ne tuet ja korvaa ne hankinnat, jotka eduskunta on lailla tai asetuksella määrännyt. Kela ei itse luo maksettavia tukia, vaan ne perustuvat aina lakeihin ja asetuksiin. Eduskunta ei ole korona-avustuslakia esimerkiksi maskeista tehnyt.

Re: Kela koronaavustukset

Kirjoittaja Tavis » 28 Heinä 2020, 13:14

Mitä Kela vastaa? Velvoite. Kansanterveys, tartuntatautilaki, THL-ohjeistus, Käypähoito-suositukset, mitä näitä nyt on?

Ylös