Hammashoidon kulut

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.

BBCode on Käytössä
[img] on poissa käytöstä
[flash] on poissa käytöstä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat poissa käytöstä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: Hammashoidon kulut

Re: Hammashoidon kulut

Kirjoittaja Kela | toimeentulotuki » 14 Syys 2020, 08:54

Hei peikonhammas!

Palstalla olikin jo vastattu sinulle kysymykseen kattavasti.

Eli kertauksena: Kela voi myöntää perustoimeentulotukea suun ja hampaiden hoitoihin liittyviin menoihin, kun hoito annetaan julkisessa terveydenhuollossa. Jos sinulla ei ole voimassa olevaa perustoimeentulotukipäätöstä, niin sinun tulee toimittaa hakemus liitteineen. Jos sinulla on voimassa oleva toimeentulotukipäätös, niin toimita silloin pelkästään hammaslääkärikäynnistä lasku.

Ystävällisin terveisin
Hanna | Kela toimeentulotuki

Re: Hammashoidon kulut

Kirjoittaja Vieras » 12 Syys 2020, 15:53

Tarkennuksena edelliseen niin ei tarvi hakemusta jos on voimassaoleva päätös, muutoin kyllä tietysti

Re: Hammashoidon kulut

Kirjoittaja Vieras » 12 Syys 2020, 15:50

Jos olet toimeentulotukeen oikeutettu niin ei tarvi mitää hakea. Sen kuin laittaa laskun kelaan kun se tulee.
Jos et ole oikeutettu niin sitten laskusta maksetaan osa, kokonaan tai ei mitään sen mukaan mitä laskelma sanoo kun toimeentulotukea laskun kera haet.

Siellähän kelan sivuilla on laskuri johon voi lukemia laittaa tuloista ja menoista. Kunnan nettisivuilta löytynee osviittaa mitä mikäkin noin maksaa. Iten kun ole käynyt paikkauttamassa kunnalla niin on ollut 50 euron hujakoilla laskut. Näissä on myös huomioitava se että käyntipäivä ei ratkaise vaan eräpäivä laskusta.

Re: Hammashoidon kulut

Kirjoittaja Vieras » 12 Syys 2020, 14:59

Sinun pitää mennä julkisen puolen hammashoitoon ja sieltä tuleva lasku liittää toimeentulotuki hakemukseen.

Re: Hammashoidon kulut

Kirjoittaja Vieras » 12 Syys 2020, 14:58

hammaslääkärilasku huomioidaan toimeentulotuessa kun olet saanut laskun.Voithan sä hakea mutta ilman laskua hammaslääkärillä käyntiä ei huomioida.

Kela voi myöntää perustoimeentulotukea suun ja hampaiden hoitoihin liittyviin menoihin, kun hoito annetaan julkisessa terveydenhuollossa. Julkisen terveydenhuollon yksiköt tilaavat tarvittaessa hammasproteettiseen hoitoon liittyvän teknisen työn yksityiseltä hammasteknikolta. Julkisen terveydenhuollon pitää vastata myös hammasproteesin hankinnasta, korjauksesta ja pohjauksesta.

Re: Hammashoidon kulut

Kirjoittaja Peikonhammas » 12 Syys 2020, 14:43

peikonhammas kirjoitti:
12 Syys 2020, 14:37

Koska hammaslääkärilaskua on vaikea ennustaa mutta tulen mitä luultavammin tarvitsemaan toimeentulotukea hoidon maksamiseen.

No tulipa nyt jännä aivopieru. Laskua on tosiaan vaikeaa ennustaa mutta siihen tulee mitä luultavammin tarttemaan toimeentulotukea niin pitäisikö eka mennä hammaslääkäriin ja hakea tt:tä sitten, vaiko ensin tt:tä ja sitten hammaslääkäriin?

Hammashoidon kulut

Kirjoittaja peikonhammas » 12 Syys 2020, 14:37

Hei! Etuhampaani on lohjennut ja äsken valmiiksi lohjenneesta hampaasta irtosi isompi pala. Muutkin hampaat tarvitsevat hoitoa. Koska hammaslääkärilaskua on vaikea ennustaa mutta tulen mitä luultavammin tarvitsemaan toimeentulotukea hoidon maksamiseen.

Mutta mitä tässä pitäisi tehdä? Ottaa ensin yhteyttä Kelaan toimeentulotuen kiireelliseen hakemiseen vai hakeutua ensin hammaslääkäriin?

(Ja kyllä, jatkossa pitäisi pitää parempaa huolta hampaista.)

Ylös