Kelan viivästyneet päätökset

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.

BBCode on Käytössä
[img] on poissa käytöstä
[flash] on poissa käytöstä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat poissa käytöstä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: Kelan viivästyneet päätökset

Re: Kelan viivästyneet päätökset

Kirjoittaja Kela | toimeentulotuki » 15 Maalis 2019, 15:46

Hei!

Aikaisemmissa vastauksissa on kerrottu miten asiakas voi itse edesauttaa hakemuksen sujuvaa käsittelyä. Hyvä vinkki on myös se, että hakemuksen toimittaa hyvissä ajoin. Hakea voi myös useammalle kuukaudelle, varsinkin jos omassa tilanteessa ei ole tulossa muutoksia.

Toki välillä on ruuhkaisempia aikoja, jolloin käsittelyajat voivat viivästyä vaikka kaikki selvitykset olisikin toimitettu. Pyrimme kuitenkin tekemään päätökset niin pian kuin mahdollista ruuhkasta huolimatta.

Ystävällisin terveisin
Niina | Kela toimeentulotuki

Re: Kelan viivästyneet päätökset

Kirjoittaja Vieras » 14 Maalis 2019, 23:51

Miksi sitä maaliskuun hakemusta ei voi jättää jo helmikuun alussa kun joka kuukausi kumminkin toimeentulotukea hakee ja on kiire saada ne rahat aina kuun alussa tilille?

Re: Kelan viivästyneet päätökset

Kirjoittaja soopaakelallariittaa » 14 Maalis 2019, 23:35

Se olisi asiakkaan etu, että hakemus ja laskut saadaan käsiteltyä tavoiteajassa, mutta eihän se teiltä mitenkään pois ole kun niitä ei kuitenkaan saada käsiteltyä. Teille riittää, että jossain käsitellään tavoiteajassa jotta keskiarvo saadaan pysymään 7pv rajan sisällä.
Kuten myös edellisistä Kelan vastauksista saamme huomata niin asiakkaan syytähän se on, että hakemus käsitellään todennäköisemmin "joskus" kuin tavoiteajassa riippumatta hakemuksen ja liitteiden lähetysajasta tai laadusta. Ei Kela suinkaan tee asioita päin ******** saati niitä myönnä.

Re: Kelan viivästyneet päätökset

Kirjoittaja Kela | toimeentulotuki » 13 Maalis 2019, 10:57

Hei!

Kuten edellä on jo mainittu, hakemusta ei saada aina ratkaistua tavoiteajassa, koska usein siitä puuttuu asian ratkaisemiseksi tarvittavia tietoja. Asiakas voi itse edesauttaa hakemuksen ja laskujen jouhevaa käsittelyä sillä, että huolehtii tarvittavat dokumentit ajoissa Kelaan. Alkuperäinen lasku, siitä kaikki sivut kokonaisina selkeästi skannattuina tai kopioituina. Jos hakemuksesta/laskusta puuttuu tietoja, asian käsittely viivästyy.

Se on kaikkien etu, että hakemus ja laskut saadaan käsiteltyä tavoiteajassa.

Ystävällisesti
Susanna | Kela toimeentulotuki

Re: Kelan viivästyneet päätökset

Kirjoittaja Vieras » 12 Maalis 2019, 15:39

joopajoojoo kirjoitti:7 arkipäivää voi olla ihan mitä vaan kun Kela sen määrittelee.
Eihän tässä nytkään ole taas odoteltu päätöstä laskujen maksusta kuin vasta kolme viikkoa.
Tuo 7pv käsittelyaika on ihan puhdasta soopaa koska yhtään suuremmilla paikkakunnilla tuo ei todellakaan pidä paikkaansa, lienekkö koskaan pitänytkään.
Ruuhkaisessa Helsingissäkin sosiaalitoimi teki päätökset määrätyn aikarajan sisällä. Kela on rikkonut lakia nyt 2 vuotta ilmeisen välinpitämättömänä asiaintilasta. Kun lisätään tähän kategoriset 40%:n leikkaukset ja kaikenlainen byrokratinen kiusa, mitä sosiaalitoimi ei vastaavasti harjoittanut, niin voi perustellusti epäillä olevan Kelan valitsema tietoinen linja ja linjanmuutos tehdä toimeentulotuen asiakkaiden elämästä mahdollisimman kurjaa. Tämän kaiken tapahtuminen yhteen suuntaan, asiakkaiden elämän kurjistamiseksi, ei ole sattumaa, vaan kuten kyselytutkimuksista tiedetään, niin Kelan työntekijät omine sanoineen toteavat pitävänsä "pelottelu- ja uhkailuvaikutuksesta".

Onko tahallinen kurjuuden aiheuttaminen pitkäaikaissyrjäytyneille, masentuneille, elämässä kiinni heikoilla voimilla roikkuville sitten oikein, se on eettinen kysymys, josta toivoisi kansallista keskustelua. Kelan mukaan se on oikein ja siihen tulee toiminnallisesti pyrkiä. Itse toisin kuin Kela olen sen verran pehmo, että en pidä heikkojen tahallisesta työntämisestä katuojaan.

Re: Kelan viivästyneet päätökset

Kirjoittaja joopajoojoo » 12 Maalis 2019, 15:08

7 arkipäivää voi olla ihan mitä vaan kun Kela sen määrittelee.
Eihän tässä nytkään ole taas odoteltu päätöstä laskujen maksusta kuin vasta kolme viikkoa.
Tuo 7pv käsittelyaika on ihan puhdasta soopaa koska yhtään suuremmilla paikkakunnilla tuo ei todellakaan pidä paikkaansa, lienekkö koskaan pitänytkään.

Re: Kelan viivästyneet päätökset

Kirjoittaja Kela | toimeentulotuki » 11 Maalis 2019, 10:33

Hei Maantieto!

Koulumatkatuen hakemusten tavoitteellinen käsittelyaika on 3 viikkoa. Osa hakemuksista käsitellään nopeammin, osa hitaammin. Päätös näkyy asiointipalvelussa, kun hakemuksesi on käsitelty.

Koulumatkatukeen liittyvistä asioista kannattaa kysyä tarkemmin opiskelijoiden keskustelupalstalta, Kysy opiskelijoiden etuuksista > Koulumatkatuki.

Ystävällisin terveisin
Hilja | Kela toimeentulotuki

Re: Kelan viivästyneet päätökset

Kirjoittaja Vieras » 08 Maalis 2019, 13:00

Jos laki sanoo, että päätös on tehtävä 7 arkipäivän kuluessa, niin se ei tarkoita, kuten Kela antaa valheellisesti ymmärtää, että käsittely saa jossakin piirissä kestää keskimäärin 11 päivää, kunhan koko maan tasolla päästään "noin 7 päivän keskiarvoon". Nämä Kelan vastaukset ovat kysymyksestä toiseen kuin jotain murrosikäisten trollien kirjoittamaa ******lua. Käsittämätöntä.

Re: Kelan viivästyneet päätökset

Kirjoittaja Maantieto » 08 Maalis 2019, 11:26

Miten koulumatkatuki...hakemus on ollut käsittelyssä jo kuukauden eikä päätöstä saati rahaa tullut...puhelimella ei pääse, käsketään vain yrittämään uudelleen...työssäoppiminen vaikeutuu kun rahat ei riitä kulkemiseen.

Re: Kelan viivästyneet päätökset

Kirjoittaja Kela | toimeentulotuki » 08 Maalis 2019, 10:53

Hei Keskiarvo!

Aina ei hakemusta saada ratkaistua tavoiteajassa. Usein syynä on se, että hakemuksesta puuttuu olennaisia tietoja tai liitteitä, joita joudutaan pyytämään hakijalta jälkikäteen. Jos hakemus on puutteellinen, asiakasta pyydetään toimittamaan tarvittavat liitteet, jotta hakemus voidaan ottaa käsittelyyn. Tällöin hakemus ratkaistaan 7 arkipäivän (ma-pe) kuluessa niiden saapumisesta.

Ystävällisesti
Marika | Kela toimeentulotuki

Ylös