Toimeentulotuki ja realisoimaton omaisuus

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.

BBCode on Käytössä
[img] on poissa käytöstä
[flash] on poissa käytöstä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat poissa käytöstä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: Toimeentulotuki ja realisoimaton omaisuus

Re: Toimeentulotuki ja realisoimaton omaisuus

Kirjoittaja Kela | toimeentulotuki » 05 Tammi 2021, 14:58

Hei, Koyhalle ei jateta!

Toimeentulon hankkimiseksi helposti realisoitavat varat on yleensä myytävä heti. Jos henkilöllä tai perheellä on varallisuutta, joka ei ole heti realisoitavissa, annetaan kehotus myydä omaisuutta määräajassa. Määräajalle myönnetty toimeentulotuki peritään takaisin omaisuuden myymisestä saaduista tuloista ja takaisinperinnän tulee ilmetä toimeentulotukipäätöksestä. Toimeentulotuen myöntämisessä käytetään kuitenkin kohtuullisuusharkintaa.

Palstalla voimme vastata kysymyksiin ainostaan yleisellä tasolla. Neuvoisin sinua olemaan yhteydessä henkilökohtaisesti, puhelinpalveluumme tai viestillä asiointipalvelun kautta, niin päätöstä/kirjettä voidaan katsoa yhdessä.

Mukavaa alkanutta vuotta! :)

Ystävällisesti
Susanna | Kela toimeentulotuki

Re: Toimeentulotuki ja realisoimaton omaisuus

Kirjoittaja Koyhalle ei jateta » 04 Tammi 2021, 22:33

Hei!

En aivan ottanut Kelan kirjeestä selvää, onko vaatimus omaisuuden myynnistä ehto toimeentulotuen saamiselle jatkossa vai tuleeko omaisuuden olla myytynä annettuun ajankohtaan mennessä aiempien toimeentulotukien katteeksi ulosoton uhalla? Molemmat vaihtoehdothan voivat suomalaisessa hyvinvointiyhteiskunnassa olla hyvinkin mahdollisia.

Re: Toimeentulotuki ja realisoimaton omaisuus

Kirjoittaja Kela | toimeentulotuki » 24 Elo 2020, 10:27

Hei Epätietoinen85!

Selvitä tilanteesi hakemuksessa ja toimita liitteeksi tositteet, joista käy ilmi millaisiin toimenpiteisiin olet ryhtynyt realisoinnin suhteen (esim. mainitsemasi myynti-ilmoitus lehdessä tai välittäjän kanssa tehty myyntitoimeksianto). Käsittelijä pyytää tarvittaessa lisätietoja.

Ystävällisin terveisin
Maarit | Kela toimeentulotuki

Re: Toimeentulotuki ja realisoimaton omaisuus

Kirjoittaja Vieras » 23 Elo 2020, 11:38

Suomessa on paljon "omaisuuksia" joita kukaan ei osta edes eurollakaan vaikka ei olisi mitään sisarusvirityksiä.
Syynä on "omaisuuden" kulut, sähkö, kiinteistövero yms suhteessa käyttöarvoon.

Jos vielä on joku monen sisaruksen "omaisuus" niin jos halutaan olla ilkeitä siitä huonompiosasta sisarusta kohtaan niin ei osteta edes eurollakaan toisen osuutta ja näin saadaan toinen jakamassa kuluja omaisuudesta mistä vain jotkut hyötyy.

Re: Toimeentulotuki ja realisoimaton omaisuus

Kirjoittaja Vieras » 23 Elo 2020, 11:22

Nuo on monesti arvottomia tuommoiset pienen osan omistamiset jostain peritystä mökkipahasesta sillä ulkopuolinen ei tuollaisia osta. Tai itseasiassa se arvo on monesti jopa negatiivinen. Maksat kuluja omaisuudesta josta vain mieliharmia.

Jos omat tulot ja elämä sillämallilla että toimeentulotukea tarvitaan pitkäaikaisesti niin asia korjataan niin että osuus myydään eurolla ( pitää olla joku summa kauppasopimuksessa) sisaruksille. Se varmaan vaikea sulattaa että antaa ilmaiseksi mutta kun vaan reippaasti ottaa laskutikun, oman elämäntilanteen, harmituksen kulut ja hyödyt niin huomaa että se on monesti oikea ratkaisu.

Turha myös ajatella että perintönä lapsille. Mieliharmia ja riitoja vain annat tuollaisella "pilkotulla mökkiomaisuudella" jos kynsin hampain pidät kiinni loppuun asti.

Re: Toimeentulotuki ja realisoimaton omaisuus

Kirjoittaja Epätietoinen85 » 23 Elo 2020, 06:15

Menehtyneet vanhemmat ovat jättäneet neljälle aikuiselle lapselleen perinnöksi rapistuneen omakotitalon eli jokainen omistaa talosta 1/4 osan, yksi lapsista hakee tt tukea kelasta, kela ei myönnä tt tukea vaan käskee realisoimaan oman osuuden talosta, tt tuen hakijan sisarukset eivät halua ostaa, tt tuen hakija laittaa paikallislehteen ilmoituksen että myydään 1/4 osa omakotitaloa mutta jostain kumman syystä innokkaita ostajia ei näy ei kuulu, hän hakee jälleen kelan tt tukea ja ilmoittaa edellä mainitut asiat, kela vaatii selvityksen miksi realisointia ei tapahtunut... Mitä ihan tarkalleen ottaen kela tähän selvitykseen vaatii laitettavan? Sisarusten lausunnot allekirjoituksineen että miksi eivät halua ostaa ? valokuva siitä paikallislehdestä olleesta myynti ilmoituksesta ? Asunnon välittäjän lausunto siitä että eihän tuollaista 1/4 osa taloa kukaan osta ? Mielellään selkeä ja seikkaperäinen vastaus, kiitos.

Re: Toimeentulotuki ja realisoimaton omaisuus

Kirjoittaja Vieras » 22 Elo 2020, 18:46

Basic Universal Income! Suomeen nyt heti. Ottaisin tuhannen prosentin rikosten + kodittomuuden nousun mielummin kuin tämän oikeudettomuuden omistaa asioita.

Re: Toimeentulotuki ja realisoimaton omaisuus

Kirjoittaja Kela | toimeentulotuki » 08 Kesä 2020, 08:43

Hei Osuus!

Koska toimeentulotuki on viimesijainen taloudellisen turvan muoto, asiakkaalta voidaan edellyttää myös kiinteän omaisuutensa realisoimista elantonsa turvaamiseksi. Kiinteää omaisuutta on esimerkiksi metsätila, kesämökki tai muu kiinteistö. Realisointimahdollisuudet on aina selvitettävä ja realisointiin pyrittävä.

Jos mökin realisointi ei onnistu ja olet edelleen toimeentulotuen tarpeessa, voit hakea toimeentulotukea myös ensi vuonna. Liitä hakemukseen mukaan selvitys kokonaistilanteestasi, esim. miksi osuutesi myynti ole onnistunut.

Jos myyt osuutesi mökistä, ilmoita myös siitä Kelalle.

Oikeus toimeentulotukeen tutkitaan aina hakemuksen perusteella. Ennakkopäätöksiä asiasta ei voida tällä palstalla antaa.

Ystävällisin terveisin
Taru | Kela toimeentulotuki

Re: Toimeentulotuki ja realisoimaton omaisuus

Kirjoittaja kysykaakelasta » 04 Kesä 2020, 22:03

entäs jos vaan toimittaa kelalle paperin jossa todetaan ettei sisarukset pysty tai halua sitä osuuttasi ostaa, kiinteistövälittäjä ei varmaankaan ota edes myyntiin tuollasta osuutta.... kela varmaan sitten kertoo kuinka tuo realisointi tapahtuu, tai anna sitten vaan kelan se myydä (onhan siitä mökistä kai joku hinta-arviokin olemassa) tai anna vaikka ennakkoperintönä se jo lapsillesi ja jätä itsellesi siihen käyttöoikeus

Re: Toimeentulotuki ja realisoimaton omaisuus

Kirjoittaja Osuus » 04 Kesä 2020, 15:42

Bvcgf kirjoitti:
03 Kesä 2020, 16:41
Myy osuutesi sisaruksillesi.
Eivät pysty ostamaan.

Ylös