Silmälaseihin avustus

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.

BBCode on Käytössä
[img] on poissa käytöstä
[flash] on poissa käytöstä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat poissa käytöstä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: Silmälaseihin avustus

Re: Silmälaseihin avustus

Kirjoittaja Kela | toimeentulotuki » 22 Maalis 2019, 14:16

Hei Etta!

Useimmiten ensisijainen optikkoliike on Instrumentarium/Nissen, kuten myös Espoossa. Muitakin liikkeitä käytetään, joten etukäteen asiaa ei voida varmaksi sanoa. Kannattaa odottaa päätös ja maksusitoumus niin siinä on kerrottu mihin liikkeeseen se on myönnetty.

Ystävällisin terveisin
Niina | Kela toimeentulotuki

Re: Silmälaseihin avustus

Kirjoittaja Vieras » 21 Maalis 2019, 21:09

Etta kirjoitti:Mikä liike on Espoossa, mistä saa maksusitoumuksella silmälasit?
Maksusitoumuksen ostopaikka lukee siinä maksusitoumuksessa. Hae kelasta ensin maksusitoumus niin voit saada selville oman paikkakuntasi optikkoliikkeen.

Re: Silmälaseihin avustus

Kirjoittaja Etta » 21 Maalis 2019, 18:38

Mikä liike on Espoossa, mistä saa maksusitoumuksella silmälasit?

Re: Silmälaseihin avustus

Kirjoittaja Kela | toimeentulotuki » 21 Maalis 2019, 14:49

Hei Kerttuli05!

Voit ilmoittaa toimeentulotukihakemuksen lisätiedoissa, että tarvitse silmälasit. Kerro milloin olet viimeksi hankkinut lasit ja miksi tarvitset nyt uudet. Kustannusarviota ei tarvitse toimittaa. Selvityksen perusteella voidaan sinulle mahdollisesti myöntää maksusitoumus mikä kattaa optikon näöntarkastuksen ja lasit. Maksusitoumus myönnetään sopimusliikkeeseen. Porissa ensisijainen liike on Instrumentarium/Nissen.

Jos optikon mielestä sinun tulisi käydä silmälääkärissä, tulisi sinun toimittaa optikon lausunto silmälääkärin tarpeellisuudesta. Sitten voidaan katsoa maksusitoumus silmälääkäriin.

Jos ostat itse lasit jostakin liikkeestä, voi toimittaa tositteet silmälasien ostosta niin ne voidaan huomioida menona laskelmassa saman suuruisena kuin mitä maksusitoumus olisi ollut.

Ystävällisin terveisin
Niina | Kela toimeentulotuki

Re: Silmälaseihin avustus

Kirjoittaja Vieras » 20 Maalis 2019, 16:33

Ensin haet toimeentulotukea kelasta, ja haet samalla hakemuksella toimeentulotukea silmälaseihin. Pahimmillaan voit saada vain muutaman kympin.

Silmälaseihin avustus

Kirjoittaja Kerttuli05 » 20 Maalis 2019, 16:18

Mistä silmälasiliikkeestä (mitkä liikkeet Kela hyväksyy) pitää ostaa silmälasit (Porissa), jos aikoo hakea avustusta silmälaseihin Kelasta? Miten toimitaan, pitääkö pyytää kustannusarvio silmälaseista vai ostanko silmälasit ja sen jälkeen haen tukea Kelasta?

Ylös