Kun Kela hylkää toimeentulotuen

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.

BBCode on Käytössä
[img] on poissa käytöstä
[flash] on poissa käytöstä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat poissa käytöstä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: Kun Kela hylkää toimeentulotuen

Re: Kun Kela hylkää toimeentulotuen

Kirjoittaja Kela | toimeentulotuki » 13 Elo 2019, 13:22

Hei unuutti 12!

Kela tarvitsee tositteen veronpalautuksen ulosmittauksesta, jotta veronpalautusten huomioiminen päätökselle tulee oikein. Vaikuttaa siltä, että olet toimittanut aivan oikean liitteen.

Terveisin
Riikka | Kela toimeentulotuki

Re: Kun Kela hylkää toimeentulotuen

Kirjoittaja unuutti 12 » 13 Elo 2019, 11:15

lähetin kelaan ulosotto toimistosta tulleen kuitin veron palautuksen ulosmittaamisesta. kelpaako se todistamaan että ulosmittaus on tapahtunut kun minulla ei muita lappuja eikä todistuksia asiasta ole?

Re: Kun Kela hylkää toimeentulotuen

Kirjoittaja Kela | toimeentulotuki » 13 Elo 2019, 10:51

Hei anthem!

Kuukauden viimeisenä pankkipäivänä saatu tulo katsotaan seuraavan kuukauden tuloksi, koska sen katsotaan olevan silloin tosiasiallisesti käytettävissä. Toiseksi viimeisenä pankkipäivänä tai aikaisemmin saatu tulo on maksukuukauden tuloa.

Ystävällisin terveisin
Hilja | Kela toimeentulotuki

Re: Kun Kela hylkää toimeentulotuen

Kirjoittaja anthem » 13 Elo 2019, 10:31

Kelan käytäntö toimeentulotuessa ihmetyttää suuresti, jos tuet tulevat viimeisenä kalenteri päivänä esim 31.7 niin se katsotaan seuraavan kuun tuloksia, mutta jos se olisikin maksettu 30.7 niin se olisikin heinäkuun tuloja.. ei mene omaan järkeen ollenkaan tämä asia , vaikka tuki maksettaisiin 31.7 niin kyllä minä ainakin pystyn sitä käyttämään vielä heinäkuun puolella niinkuin yleensä on käynytkin että laskut on maksettu sitten sillä viimeisen päivän tuella

Re: Kun Kela hylkää toimeentulotuen

Kirjoittaja Kela | toimeentulotuki » 11 Kesä 2019, 10:05

Hei!

Kela on lakia toimeenpaneva taho ja lain on säätänyt eduskunta.
(Laki toimeentulotuesta 11§)

www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1997/19971412

Terveisin
Riikka | Kela toimeentulotuki

Re: Kun Kela hylkää toimeentulotuen

Kirjoittaja tux » 08 Kesä 2019, 06:23

Lawetorder kirjoitti:Eli hakemusta ei voida hylätä kuin ainoastaan sillä perusteella, että laskelma osoittaa ylijäämää vähintään sen verran kuin ansiotuloista ei oteta huomioon, koska jos sellainen henkilö saa toimeentulotukea jolla ansiotuloja, mutta käteen ei jäisi kuin enintään 150€/kk ja täysin ansiotuloton ei saisi toimeentulotukea jos jää ylijäämää 10€, niin asettaa eriasemaan perustuslain vastaisesti.
Miksi ansiotulottomat ja -tulolliset asetetaan tässä eriarvoiseen asemaan?

Re: Kun Kela hylkää toimeentulotuen

Kirjoittaja Kela | toimeentulotuki » 26 Maalis 2019, 11:01

Hei!

Aikaisempiin Kelan viesteihin ei ole lisättävää.

Ystävällisin terveisin
Riina | Kela toimeentulotuki

Re: Kun Kela hylkää toimeentulotuen

Kirjoittaja Lawetorder » 25 Maalis 2019, 12:04

Kela | toimeentulotuki kirjoitti:Hei!

Pyydetyt liitteet tulisi toimittaa, jotta oikeus toimeentulotukeen voidaan selvittää. Jos jokin liite on mahdotonta saada, voisi siitä ilmoittaa Kelaan niin voidaan selvittää miten asia saataisiin eteenpäin.

Ystävällisin terveisin
Niina | Kela toimeentulotuki
EI, vaan kela tekee päätöksen NIILLÄ TIEDOILLA KUIN ONKIN.

Mikään suunnitelma, tiliote joka kuukauden jälkikäteen tulee tai jokin muu vastaava ei, HUOOM. EI vaikuta oikeuteen saada toimeentulotukea, vaan siihen vaikuttaa ainoastaan tarve saada toimeentulotukea joko ilman tuloa taikka tulojen vähäisyys, eli sellaisia liitteitä joilla ei osoiteta mitään tuloja tai menoja, niin ei ole vaikutusta toimeentulotuen saamiseen ja oikeuteen ja sellaisia on hakuhetken tilin saldo, työttömyyskorvauksen/nettopalkan maksupäivä, edes asumistuki lain mukaan ei ole sellaista tuloa joka voidaan laskea tuloksi (Laki toimeentulotuesta "8 §
Eräiden menojen vähentäminen

Menoja (ASUMISMENO) ei oteta huomioon toimeentulotukeen oikeuttavina siltä osin (ASUMISTUKI) kuin ne korvataan (ASUMISTUKI) tai niitä vastaava etuus saadaan muulla (LÄÄKEKORVAUS on aivan sama kuin asumistuki) perusteella" JA LISÄKSI MÄÄRÄTÄÄN NÄIN: "11 §
Huomioon otettavat tulot

Tuloina otetaan huomioon henkilön ja perheenjäsenten käytettävissä olevat tulot.

Tuloina ei kuitenkaan oteta huomioon (HUOOOM, tuloina ei kuitenkaan oteta huomioon):6) 8 §:ssä tarkoitettuja korvauksia ja tuloja; (9.12.2016/1107)".

Tuo on niin selkeästi laissa, etten enään ymmärrä miksi asumistuki lasketaan tuloksi VAIKKA LAKI TOISIN MÄÄRÄÄKIN, eli ensin VÄHENNETÄÄN ASUMISMENOSTA asumistuen määrä ja sen jälkeinen asumismeno on toimeentulotukeen oikeuttava.

Tuosta hakemuksen hylkäämisestä on oikeuskanslerinviraston päätös: "Dnro OKV/1982/1/2014 RATKAISU
Toimeentulotukihakemuksen käsittely.

Toinen vaihtoehto olisi ollut menettely, jossa toimeentulotukilain
edellä mainitun säännöksen mukaisesti olisi odotettu lisäselvityspyynnössä annetun
määräajan loppuun ja tehty sitten päätös toimeentulotuesta käytettävissä olevien tietojen pohjalta.
Toimeentulotukihakemusta ei voida hylätä pelkästään sillä perusteella, että hakija ei ole toimittanut pyydettyjä lisäselvityksiä".

Eli hakemusta ei voida hylätä kuin ainoastaan sillä perusteella, että laskelma osoittaa ylijäämää vähintään sen verran kuin ansiotuloista ei oteta huomioon, koska jos sellainen henkilö saa toimeentulotukea jolla ansiotuloja, mutta käteen ei jäisi kuin enintään 150€/kk ja täysin ansiotuloton ei saisi toimeentulotukea jos jää ylijäämää 10€, niin asettaa eriasemaan perustuslain vastaisesti.

Re: Kun Kela hylkää toimeentulotuen

Kirjoittaja Lawetorder » 25 Maalis 2019, 11:37

Kela | toimeentulotuki kirjoitti:Hei Kysyjä22,

kiitos tarkentavasta kysymyksestäsi. Kunnan sosiaalitoimisto voi harkintansa mukaan myöntää täydentävää toimeentulotukea sellaisiin asumisesta aiheutuviin menoihin, joihin et voi saada perustoimeentulotukea. Sähkö kuuluu perusmenoihin.

Lisätietoa http://www.kela.fi/toimeentulotuki-kokonaisuus

Vuokravakuutta ei oteta huomioon menona. Siihen voi saada myönteisen päätöksen mukana maksusitoumuksen joka realisoituu vain tarvittaessa.

Ystävällisesti
Katariina | Kela toimeentulotuki
Yhä edelleen kela antaa oikeusasimiehen päätöksen vastaisia ohjeita ja vastauksia.

On olemassa ja kela on myös saanut noottia oikeusasiamieheltä, että vuokravakuus PITÄÄ MYÖNTÄÄ pääsääntöisesti rahana ja VIIMESIJAISESTI maksusitoumuksena tapauskohtaisesti ja ohjeistanut lisäksi vielä, että tämä ensisijaisuus on ilmaistava asiakkaalle selkeästi.

Alkakaa jo noudattaan kelassa päätöksiä ja lakeja, vai pitääkö kansan alkaa näyttää kirjaimellisesti kelan väelle mallia?

Re: Kun Kela hylkää toimeentulotuen

Kirjoittaja Vieras » 24 Maalis 2019, 15:58

Onhan se laskelma siinä kielteisessä päätöksessä. Siitähän sen näkee onko joku tuloissa tai menoissa väärin tms. Monesti laitetaan sellaisia menoja joista ei vielä tositetta niin tulee hylätty koska laskelma ei anna toimeentulotuelle euroja. Siinä yksi syy. Jos tuo niin uusi anomus kun lasku on käsillä.

Ylös