Reseptit

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.

BBCode on Käytössä
[img] on poissa käytöstä
[flash] on poissa käytöstä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat poissa käytöstä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: Reseptit

Re: Reseptit

Kirjoittaja Kela | toimeentulotuki » 16 Syys 2019, 10:56

Hei Elakkeella!

Edellisen lääkeostosi ajankohta vaikuttaa siihen, milloin voit ostaa seuraavan kerran lääkettä niin, että saat ostosta suorakorvauksen apteekissa. Korvausta voi saada uudesta lääke-erästä sen jälkeen, kun aiemmin ostettu erä on käytetty lähes kokonaan lääkkeen määrääjän antaman ohjeen mukaisesti.

Toimeentulotuella maksettavaa lääkemäärää on rajoitettu siten että kerralla voit saada kerralla enintään 3 kuukauden hoitoa vastaavan määrän lääkettä. Uuden lääke-erän saat vasta, kun edellinen erä on käytetty lääkkeen määrääjän ohjeen mukaan lähes kokonaan loppuun. Toimeentulotukipäätöksellä saa täten vain rajoitetun määrän lääkettä, ei voi ostaa esimerkiksi vuoden tarpeiksi.

Ystävällisin terveisin
Hanna | Kela toimeentulotuki

Re: Reseptit

Kirjoittaja Vieras » 15 Syys 2019, 18:54

Itse kun käyn apteekissa hakemassa näitä 3 kk settejä niin pyydän apteekkaria merkkaamaan päivämäärä jolloin aikaisintaan voi tulla seuraavan kerran. Viimetinkaan ei kannata jättää johtuen että on nykyään toimitusvaikeuksiakin ollut ja toimeentulotukiasiakkaalla vielä sellainen asia että Kela vaatii aina halvimman version k.o lääkkeestä ja jos ei satu olemaan niin silloin joko maksat erotuksen tai tulet uudestaan kun se halvin rinnakkaislääke on.

Re: Reseptit

Kirjoittaja Vieras » 15 Syys 2019, 17:15

Kyllä kelassa ollaan tarkkoja siitä koska lääkkeet voi hakea.Että ei se pelkästään sinun kohdalla ole tiukkaa.

Reseptit

Kirjoittaja Elakkeella » 15 Syys 2019, 15:55

Menin kipeän jalkani kanssa apteekkiin samalla kun hoidin muitakin asioita kaupungilla. (sain kyydin) vaan yksi lääke oli päivän liika aikasin. Olisi pitänyt tulla seuraavana päivänä vasta. Lähdin ilman sitä ja sain vasta n. 2.n viikon kuluttua uuden kyydin kunnes sain lääkkeeni. Eli olin sen kaksi viikkoa ilman. Kyse oli mielialalääkkeestä jota yksin jäätyäni joudun jonkin aikaa käyttämään. Apteekissa oltiin sitä mieltä että se on just eikä melkein. Masennuin eikä lääkeannos enää piisannutkaan vaan sitä piti lisätä sen jälkeen tuplasti.

Ylös