Opintolaina

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.

BBCode on Käytössä
[img] on poissa käytöstä
[flash] on poissa käytöstä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat poissa käytöstä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: Opintolaina

Re: Opintolaina

Kirjoittaja Kela | opintotuki » 15 Marras 2019, 14:34

Hei KohtaValmisOpiskelija!

Opintotuen peruminen tai palauttaminen ei vaikuta jo nostettuihin lainoihin. Kun nostat kevään lainan tammikuun alussa, ei myöhemmin tehnyt muutokset opintotuessa vaikuta lainaan. Lainantakaisinmaksut alkavat sinun ja pankin välisen sopimuksen mukaisesti.

Tammikuun tuloja joudut selvittämään vain, jos koko vuoden vuosituloraja ylittyy ja sen myötä sinulle tehdään tulovalvontaan. Tämä on toki todennäköistä, jos työskentelet koko vuoden tammikuusta lähtien. Tällöin tammikuussa saisi olla tuloja 667 euroa, jotta opintotukeen olisi oikeus. Tuloraja on vuoden 2019 mukainen ja voi muuttua vielä hieman vuodelle 2020.

Tulovalvonnassa tulot huomioidaan maksuajankohdan perusteella opiskeluaikaan tai sen ulkopuoliseen aikaan kuuluviksi. Jos palkka maksetaan sinulle vasta helmikuussa ja olet tammikuussa valmistunut, sitä ei katsota opiskeluajan tuloksi.

Sivulla www.kela.fi/omat-tulot-aloittanut-tai-valmistunut on kerrottu vielä tarkemmin tulovalvonnasta valmistumisvuonna.

Ystävällisin terveisin
Eveliina | Kela opintotuki

Opintolaina

Kirjoittaja KohtaValmisOpiskelija » 14 Marras 2019, 10:18

Terve!

Valmistumispäiväni on 31.1.2020 ja aion ottaa opintotuen vielä tuolta tammikuulta. En ole töissä ennen tammikuuta, mutta en ole varma alkavatko työt helmikuussa valmistumispäiväni jälkeen vai jo puolessa välissä tammikuuta. Muistelin kun valmistuu tammikuussa, että tuloraja tuolla kuukaudella olisi noin 400 euroa (?). Aion myös heti tammikuun alussa ottaa lähes koko kevätlukukauden opintolainan mikä käsittääkseni on ok, vaikka valmistuminen on jo tammikuun lopussa? Mieleeni tuli, että jos käy tilanne, että työni alkaisi jo noin tammikuun puolessa välissä tai loppukuussa ja huomaisin, että tienaan tammikuussa yli tuon tammikuun tulorajan ja päädyn siihen, että palautan tammikuun opintotuen takaisin, niin joudunko palauttamaan yhtään opintolainaa takaisin? Tilanne tuli mieleeni, koska jos palautan opintotuen, tällöin teoriassa en olisi ottanut opintotukea ollenkaan 2020 vuoden puolella ja mietin, että saanko pitään 1.1.2020 myönnetyn kevätlukukauden opintolainan kunhan vain otan lainan ennen kuin palautan opintotuen, jos huomaan tammikuun tulorajan ylittyvän?

Ylös