Opintolainahyvitys: Alempi + Ylempi korkeakoulututkinto ulkomailla

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.

BBCode on Käytössä
[img] on poissa käytöstä
[flash] on poissa käytöstä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat poissa käytöstä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: Opintolainahyvitys: Alempi + Ylempi korkeakoulututkinto ulkomailla

Re: Opintolainahyvitys: Alempi + Ylempi korkeakoulututkinto ulkomailla

Kirjoittaja Kela | opintotuki » 28 Loka 2020, 14:51

Hei!

Lomakkeen OT 29 (ilmoitus ulkomaisessa oppilaitoksessa suoritettu tutkinto) liitteeksi tarvitaan kopio tutkintotodistuksesta, joka tulee kääntää suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi, jos todistus on muunkielinen.

Neuvoisin sinua ottamaan yhteyttä oppilaitokseen, jos oppilaitos voisi toimittaa tutkintotodistuksen sinulle esimerkiksi postitse.

Ystävällisin terveisin
Elina | Kela opintotuki

Re: Opintolainahyvitys: Alempi + Ylempi korkeakoulututkinto ulkomailla

Kirjoittaja Vieras » 27 Loka 2020, 16:01

Hei,

OT29 lomakkeessa pyydetään liitteeksi kopio tutkintotodistuksesta. Minun täytyy hakea tämä Hollannista ja vallitsevasta maailmantilasta johtuen tämä on kohtalaisen haastavaa. Onko kopio tutkintotodistuksesta mahdollista korvata esimerkiksi kurssiotteella? Yliopistosta valmistuneet pystyy myös tarkistamaan internetistä nimen perusteella.

Re: Opintolainahyvitys: Alempi + Ylempi korkeakoulututkinto ulkomailla

Kirjoittaja Kela | opintotuki » 22 Syys 2020, 10:10

Hei jon3!

Voit valita haetko opintolainahyvitystä jo alemman tutkinnon perusteella vai vasta ylemmän tutkinnon suorittamisen jälkeen, jolloin suoritetuksi tutkinnoksi lasketaan alempi + ylempi korkeakoulututkinto. Tutkinnon laajuus määrittää määräajan tutkinnon suorittamiselle. Välivuoden vuoksi opiskeluaika todennäköisesti ylittää määräajan, mutta varusmiespalveluksen perusteella voi hakea määräajan pidennystä.

Kun olet suorittanut tutkinnon ulkomailla, ilmoita suoritettu tutkinto Kelaan lomakkeella OT 29. Teet ilmoitus alemman tutkinnon suorittamisen jälkeen ja uudelleen ylemmän tutkinnon suorittamisesta. Hakemus opintolainahyvityksestä tulee tehdä erikseen.

Ystävällisin terveisin
Eveliina | Kela opintotuki

Opintolainahyvitys: Alempi + Ylempi korkeakoulututkinto ulkomailla

Kirjoittaja jon3 » 21 Syys 2020, 18:35

Hei,
olen suorittanut alemman korkeakoulututkinnon (180 ECTS, suoritusaika 3v) Hollannissa. Kuten maassa on tapana, ei alempaan ja ylempään tutkintoon haeta yhdellä kertaa. Olenkin nyt yhden välivuoden jälkeen aloittamassa ylempää tutkintoa (60 ECTS), jonka suorittaminen kestää vuoden (täten suoritan 240 ECTS viidessä vuodessa, välivuosi asepalveluksessa).

Opintolainahyvityssivulla sanotaan "Voit saada hyvityksen vain ensimmäisestä suorittamastasi tutkinnosta". Tarkoittaako tämä sitä, että minun tulee hakea hyvitys alemmasta kandidaatin tutkinnostani ja että en saa opintolainhyvitystä ylemmästä tutkinnostani ollenkaan?

Mikäli saan hyvityksen myös ylemmästä tutkinnostani, tuleeko minun ilmoittaa Kelalle alemman korkeakoulututkinnon suorittamisesta?

Ylös