Valmistuminen ja perintä

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.

BBCode on Käytössä
[img] on poissa käytöstä
[flash] on poissa käytöstä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat poissa käytöstä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: Valmistuminen ja perintä

Re: Valmistuminen ja perintä

Kirjoittaja Kela | perintä » 15 Touko 2018, 10:00

Hei Anitra!

Siirsin kysymyksesi opiskelijoiden keskustelupalstalle Kysy opiskelijoiden etuuksista-> Opintotuki ja tulot. Kysymykseen pääset täältä.

Kesäisin terveisin

Airi | Kela perintä

Valmistuminen ja perintä

Kirjoittaja Anitra » 14 Touko 2018, 17:22

Hei
Valmistuin kesäkuussa 2016 ja nyt minulta peritään takaisin saamaani opintotukea. Nostin opintotukea 1.1-31.5.2016 ajalta. Tuona aikana tienasin 5554.71 €. Laskurinne mukaan tulorajani olisi 17090€. Tulorajani ei ole ylittynyt mutta saamassani kirjeessä väitätte että minulla olisi saanut olla tuloja noilta nostokuukausi ajoilta vain 3300€.

Teillä on edellisessä chatissä samanlainen kysymys, johon olette vastanneet kyseisen kaavan avulla

"Toisin sanoen, jos koko kalenterivuoden tulosi ylittävät vuositulorajan, sinun on huolehdittava siitä, että opiskeluaikana saamasi tulot pysyvät laskukaavan "660 euroa x opiskeluajan tukikuukausien määrä + 1 970 euroa x opiskeluajan tuettomien kuukausien määrä" sisällä. Jos opiskeluaikana saamasi tulot pysyvät edellä mainitun laskukaavan sisällä, päättymiskuukauden jälkeen saamasi tulot voivat olla miten suuret tahansa."

Olen tätä kaavaa käyttäen laskenut tulorajani tuolle vuodelle ja se on 17090€ eikä 3300€. Joudunko nyt maksamaan Kelalle jotain takaisin vai onko Kelan puolesta sattunut joku virhe?

Ylös