velan maksu kun saa toimeentulotukea

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.

BBCode on Käytössä
[img] on poissa käytöstä
[flash] on poissa käytöstä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat poissa käytöstä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: velan maksu kun saa toimeentulotukea

Re: velan maksu kun saa toimeentulotukea

Kirjoittaja Vieras » 10 Huhti 2021, 12:39

Mitä etuutta olet hakenut?

Re: velan maksu kun saa toimeentulotukea

Kirjoittaja Kela | perintä » 08 Loka 2020, 08:20

Hei ongelmatilanne!

Toimeentulotuen saaminen ei suoraan ole este maksusuunnitelman tekemiselle. Hakemusta ei siis kannata peruuttaa, jos tuelle on muutoin tarvetta.

Kyse on vain siitä, onko varaa lyhentää lainaa riittävän suurella kuukausierällä. Jokainen on oman maksuvaransa paras arvioija. Toimeentulotuen laskelmassa lainan lyhennyksiä ei kuitenkaan voida ottaa menoina huomioon, joten lainaa ei voi niin sanotusti maksattaa toimeentulotuella.

Voisit soittaa meille perintäkeskukseen, että voimme tarkistaa tilanteen. Kuukausierän suuruuteen vaikuttaa mm. lainan määrä. Kun otat yhteyttä, voimme tarkistaa kuinka suuri kuukausierän tulisi vähintään olla, että voisimme sopia maksusuunnitelman. Voit sitten itse arvioida onko summa sellainen, että pystyt noudattamaan maksusuunnitelmaa.

Yhteystietomme löytyvät osoitteesta www.kela.fi/soita-kelaan.

Ystävällisin terveisin
Paula | Kela perintä

velan maksu kun saa toimeentulotukea

Kirjoittaja ongelmatilanne » 05 Loka 2020, 15:12

Hei, luin netistä että jonain vuonna tuli muutos että jos saa toimeentulotukea niin silloin ei voi opintolainavelan maksusuunnitelmaa tehdä lainkaan vaan velka menee maksukehotusten jälkeen ulosottoon. Nyt pikaisesti tarvitsisi tietää onko tämä sääntö voimassa ja onko se ehdoton?

Jos kyseessä on yh-äiti vanhempainvapaalla (isä tuntematon eli hän ei voi lasta hoitaa), tt-tukea saa noin parisataa kuussa. Ulosotosta seuraa luottotietojen menetys koska ulosottokelpoiset tulot on liian pienet siellä perittäviksi. Luottotietojen menetys todennäköisesti estää uuden sopivamman asunnon hankkimisen perheelle (asunnon jossa lastenhuone, nykyisessä ei ole). Äidillä myös sairautta, niin on äidin tilanteen tukemiseksi lastensuojelun avohuollon asiakkuus myös. Eli äidillä ei mahdollisuutta työntekoon ja lisätulojen hankkimiseen tällä hetkellä.

Vaikuttaako mikään tällainen seikka tuohon, vai onko täysin ehdoton että jos on toimeentulotukioikeus niin ei voi tehdä suunnitelmaa? Entä jos peruuttaa toimeentulotuen, se on kyllä jo haettu pidemmälle ajalle eli onko siitä mahdollista kieltäytyä? Saako sitten tehdä maksusuunnitelman jos toimeentulotukea ei ota?

Ylös