Ulkomailla asuvan oikeus terveyspalveluihin Suomessa

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.

BBCode on Käytössä
[img] on poissa käytöstä
[flash] on poissa käytöstä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat poissa käytöstä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: Ulkomailla asuvan oikeus terveyspalveluihin Suomessa

Re: Ulkomailla asuvan oikeus terveyspalveluihin Suomessa

Kirjoittaja Kela | kansainväliset asiat » 02 Touko 2019, 15:53

Hei Pippi!

Oikeutesi käyttää julkisen terveydenhuollon palveluja perustuu yleensä siihen, onko sinulla kotikunta Suomessa. Maistraatti tekee kotikuntakirjauksen väestötietojärjestelmään. Jos muutat vakinaisesti Suomeen, olethan yhteydessä maistraattiin kotikuntaoikeuden selvittämisestä.

Jos sinulla on kotikunta Suomessa, voit käyttää kaikkia kotikuntasi julkisen terveydenhuollon palveluja ja maksat vain kuntalaisen asiakasmaksun. Jos sinulla ei ole Suomessa kotikuntaa, et yleensä voi saada muuta kuin kiireellistä hoitoa julkisessa terveydenhuollossa.

Jos tulet Suomeen toisesta EU/ETA-maasta tai Sveitsistä, saat lääketieteellisesti välttämätöntä hoitoa Suomen julkisessa terveydenhuollossa esittämällä asuinmaasi myöntämän Eurooppalaisen sairaanhoitokortin. Maksat hoidosta saman asiakasmaksun kuin Suomessa vakituisesti asuva.

Ystävällisin terveisin
Tiina | Kela kansainväliset asiat

Ulkomailla asuvan oikeus terveyspalveluihin Suomessa

Kirjoittaja Pippi » 02 Touko 2019, 14:47

Hei. Asun väliaikaisesti ulkomailla mutta olen tulossa pidemmäksi pätkäksi Suomeen. Onko minulla oikeus saada terveyskeskuspalveluita siinä kunnassa, jossa viimeksi olin kirjoilla? Entä jos muutto on pysyvä (vaikka todellisuudessa vain reilun vuoden), onko silloin mahdollista saada kunnallista terveydenhoitoa? (Osa perheestämme on pysyvän ja osa väliaikaisen muuton statuksella). Kiitos.

Ylös