Asumistuki ulkomaalaiselle

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.

BBCode on Käytössä
[img] on poissa käytöstä
[flash] on poissa käytöstä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat poissa käytöstä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: Asumistuki ulkomaalaiselle

Re: Asumistuki ulkomaalaiselle

Kirjoittaja tulppu1 » 27 Maalis 2020, 11:21

Kiitos vastauksesta!

Re: Asumistuki ulkomaalaiselle

Kirjoittaja Kela | kansainväliset asiat » 16 Loka 2019, 10:08

Hei!

Voitte kyllä yhdessä toimittaa jo asumistuen hakemuksen Kelaan. Katsomme, mikä on tilanteenne ja pyydämme tarvittaessa lisää tietoa, jotta asumistuki voidaan ratkaista kohdallanne. Poikaystäväsi voisi soittaa asiakaspalveluumme (kansainväliset tilanteet: 020 634 0200/ ma –pe, klo 10 – 15), jotta voimme neuvoa häntä ja kertoa, mikä tilanne taas on hänen aiemmin toimittaman hakemuksen kohdalla.

Ystävällisin terveisin,

Mia | Kela kansainväliset asiat

Re: Asumistuki ulkomaalaiselle

Kirjoittaja Vieras » 15 Loka 2019, 17:47

Kyllä minä tuon tiedän, en tarkoittanut sitä. Poikaystäväni täytti elokuussa hakemuksen, joka antaa hänelle valtuudet hakea tukia samoilla oikeuksilla kuin suomalainenkin. Mutta huhtikuussa tuli muutos, missä ulkomaalaisen täytyisi vain tienata töistä tietty summa kuukaudessa, että hän saisi etuuksia. Voimmeko siis jo hakea yhdessä asumistukea, vaikka tuosta hänen täyttämästä hakemuksesta ei ole kuulunut vielä vastausta.

Re: Asumistuki ulkomaalaiselle

Kirjoittaja Vieras » 15 Loka 2019, 14:02

Kuulutte samaan ruokakuntaan ja asumistuki on teille yhteinen.Molempien tulot huomioidaa.Poikaystäväsi ei voi hakea asumistukea itselleen vaan haette sen yhteisesti.

Asumistuki ulkomaalaiselle

Kirjoittaja tulppu1 » 15 Loka 2019, 11:31

KYSYK

Hei! Asumme poikaystäväni kanssa, joka on EU:n kansalainen, samassa taloudessa. Onko hänellä siis nyt oikeus saada asumistukea, kun se uusi sääntö on tullut voimaan, missä ulkomaalaisen täytyy tienata tietty määrä rahaa kuukaudessa saadakseen tukia? Hän opiskelee ja käy myös töissä, sekä tienaa Kelan määrätyn summan kuukaudessa. Hän täytti elokuussa hakemuksen, missä hän ymmärtääkseni haki oikeutta etuuksiin, mutta voimmeko silti laittaa jo asumistukihakemusta eteenpäin?

Ylös