Ulkomailla oleskelu jaksoissa

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.

BBCode on Käytössä
[img] on poissa käytöstä
[flash] on poissa käytöstä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat poissa käytöstä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: Ulkomailla oleskelu jaksoissa

Re: Ulkomailla oleskelu jaksoissa

Kirjoittaja Kela | kansainväliset asiat » 09 Syys 2019, 16:06

Hei Oleskelu ulkomailla!

Alla löydät vastaukseni lähettämiisi kysymyksiin.

a/b) Jos toistuvasti oleskelee ulkomailla lyhyempiä ajanjaksoja, tarkastellaan ylittyykö 6 kuukauden ulkomailla oleskelu vuositasolla. Vakituinen koti pitää olla Suomessa ja Suomessa oleskelun pitää olla jatkuvaa ja pääasiallista.

c) Jos asiakas on lähtenyt ulkomaille ennen 1.4.2019 lakimuutosta, tarkastellaan asiakkaan ulkomailla oleskelua vanhan lain mukaan.

d) Laskenta ei katkea, kun vuosi vaihtuu. Yleensä oikeus Kelan etuuksiin säilyy, jos oleskelee ulkomailla tilapäisesti eli alle 6 kuukautta.

Ystävällisin terveisin
Sanna | Kela kansainväliset asiat

Ulkomailla oleskelu jaksoissa

Kirjoittaja Oleskelu ulkomailla » 09 Syys 2019, 13:36

Hei!

1.4.2019 alkaen on oikeus Kelan maksamiin etuuksiin, jos ulkomailla oleskelu kestää alle 6kk.

a) Onko kyseessä yhtäjaksoinen oleskelu, eli säilyykö oikeus Kelan maksamiin etuuksiin, jos teen vuoden aikana useamman alle kolme kuukautta kestävän matkan EU:n ulkopuolelle ja asun välillä Suomessa.

b) Onko kyseessä yhtäjaksoinen oleskelu, eli säilyykö oikeus Kelan maksamiin etuuksiin, jos teen vuoden aikana useamman alle kolme kuukautta kestävän matkan EU:n alueella ja asun välillä Suomessa

c) Olin ulkomailla 1.1.-2.7.2019 (yhtäjaksoisesti yli kuusi kuukautta). Olenko oikeutettu Kelan etuuksiin? Vai alkaako kuuden kuukauden laskenta 1.4.2019 alkaen?

d) Olenko oikeutettu Kelan etuuksiin, jos olen ulkomailla 1.10.2019-31.3.2020, eli onko kyseessä kalenterivuosi vai katkeaako laskenta, kun vuosi vaihtuu.

Ylös