Työmarkkinatuki ulkomaille

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.

BBCode on Käytössä
[img] on poissa käytöstä
[flash] on poissa käytöstä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat poissa käytöstä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: Työmarkkinatuki ulkomaille

Re: Työmarkkinatuki ulkomaille

Kirjoittaja Kela | kansainväliset asiat » 23 Loka 2019, 11:56

Hei Jones49!

Yleensä tilapäisen enintään 6 kuukauden ulkomailla oleskelun aikana on oikeus työttömyysetuuteen, jos työnhaku on voimassa TE-toimistossa Suomessa. Mainitset viestissäsi myös työskentelystä ulkomailla, joka voi vaikuttaa oikeuteesi Kelan etuuksiin.

Muussa kuin EU-/ETA-maassa tai Sveitsissä enintään 6 kuukauden työskentelyn aikana on yleensä edelleen oikeus Kelan etuuksiin. Oikeus Kelan etuuksiin säilyy myös yleensä suomalaisen työnantajan toiseen EU-/ETA-maahan tai Sveitsiin lähetetyllä työntekijällä, joka on oikeutettu A1-todistukseen Eläketurvakeskuksesta. Joissakin tilanteissa toisessa EU-/ETA-maassa tai Sveitsissä työskentely kuitenkin siirtää sosiaaliturvan työskentelymaahan, jolloin tulee selvittää oikeus työskentelymaan etuuksiin. Lisätietoja työntekijän sosiaaliturvasta löydät sivuiltamme täältä ja täältä.


Ystävällisin terveisin
Henna | Kela kansainväliset asiat

Työmarkkinatuki ulkomaille

Kirjoittaja Jones49 » 21 Loka 2019, 09:04

Olen lähdössä alle kolmen kuukauden ulkomaanmatkalle, säilytän suomalaisen osoitteen ja työnhakuni Suomeen. Teen osa-aikaisen työsopimuksen suomalaiselle työnantajalle matkan ajaksi. Säilytänkö oikeuteni työmarkkinatukeen?

Ylös