Vanhempien työskentely ulkomailla äitiysloman aikana

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.

BBCode on Käytössä
[img] on poissa käytöstä
[flash] on poissa käytöstä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat poissa käytöstä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: Vanhempien työskentely ulkomailla äitiysloman aikana

Re: Vanhempien työskentely ulkomailla äitiysloman aikana

Kirjoittaja 1111112 » 23 Huhti 2021, 08:01

Hei,

Kiitos nopeasta ja selkeästä vastauksestanne! :)

Re: Vanhempien työskentely ulkomailla äitiysloman aikana

Kirjoittaja Kela | kansainväliset asiat » 19 Huhti 2021, 16:32

Hei 1111112!

Sinulla on oikeus äitiysrahaan jos kuulut Suomen sosiaaliturvan piiriin. Lapsen isän työskentely toisessa EU-maassa ei vaikuta äitiysrahaan.

Oma työskentelysi sunnuntaisin tai arkipyhinä ei vaikuta äitiysrahasi määrään. Tämä koskee sekä työskentely Suomessa että toisessa EU-maassa. Jos aloitat työskentelyn toisessa EU-maassa äitiysrahakauden aikana, ja oikeutesi Kelan etuuksiin päättyy, päivärahakautesi voidaan silti maksaa loppuun ja työskentelyn osalta sovelletaan samoja säännöksiä määrän suhteen kuin jos tekisit työtä Suomessa.

Muista kuitenkin, että ulkomaan työskentelystä täytyy aina ilmoittaa Kelalle, jotta voidaan tarkistaa jatko-oikeutesi etuuteen. Voit tehdä ilmoituksen OmaKelassa kohdassa Ilmoita muutoksista - Oikeus Suomen sosiaaliturvaan - Ilmoita muutosta ulkomaille tai ulkomailta Suomeen.

Jos miehesi kuuluu työttömyyskauden aikana Suomen sosiaaliturvan piiriin, hänellä on oikeus oleskella ulkomailla tilapäisesti (korkeintaan 6 kk) menemättä oikeuttaan työttömyysetuuteen, jos hän pysyy Suomessa työnhakijana. Työskentely toisessa maassa voi kuitenkin vaikuttaa työttömyysetuuden mahdolliseen saamiseen Suomesta.

Kysy Kelasta-palstalla voidaan antaa vain yleistä neuvontaa. Jos haluat tarkempia tietoja tilanteestasi, suosittelen olemaan henkilökohtaisesti yhteydessä esimerkiksi soittamalla asiakaspalveluumme.

Ystävällisin terveisin
Vilma | Kela kansainväliset asiat

Vanhempien työskentely ulkomailla äitiysloman aikana

Kirjoittaja 1111112 » 17 Huhti 2021, 16:27

Hei!

Mikäli äitiysloman aikana perhe asuu virallisesti suomessa, mutta lapsen isä työskentelee ulkomailla osa-aikaisessa työssä ulkomaisella työnantajalla väliaikaisesti (EU:n sisällä), vaikuttaako tämä äitiyspäivärahan maksamiseen suomesta? (lapsen isällä ei töitä suomessa ainakaan tällä hetkellä).

Äitiyspäivärahaa saavalla on vakituinen työpaikka suomessa, mutta äiti ei työskentele työnantajallaan äitiyslomansa aikana.

Entä mikäli äiti työskentelee äitiysloman aikana satunnaisesti ulkomailla (EU:n sisällä) vain sunnuntaisin tai pyhinä, vaikuttaako tämä äitiyspäivärahan maksamiseen suomesta?

Pohdimme asiaa siksi että mahdollisesti saisimme joitain työvuoroja ulkomailla lomamme aikana, mutta onko mahdollista työskennellä toisessa maassa ilman sen vaikutusta äitiyspäivärahaan (alle 6kk loma)?

Miehen työttömyyskorvaukseen varmaankin ainakin vaikuttaa jos hänen tulot ylittyvät, tai jos olemme pitkään lomalla, työttömyyskorvausta ei makseta?

Kysymys on siirretty lapsiperhe-etuuksien palstalta.

Ylös