Utflyttad från F i 40 år

Besvara


Den här frågan är till för att förebygga automatiska registreringar.

BBCode är
[img] är AV
[flash] är AV
[url] är
Smilies är AV

Trådhistorik
   

Expandera Trådhistorik: Utflyttad från F i 40 år

Re: Utflyttad från F i 40 år

av FPA | internationella ärenden » 13 sep 2021, 10:01

Hej Krimaro1!

Den som bor stadigvarande i Finland har i regel hemkommun här. Du får all nödvändig vård inom den offentliga hälso- och sjukvården på basis av hemkommunen. För registreringen av hemkommun ansvarar Myndigheten för digitalisering och befolkningsdata.

Den som omfattas av den finländska sjukförsäkringen får ett FPA-kort. Som sjukförsäkrad får du ersättning för kostnaderna för privata hälso- och sjukvårdstjänster. Du kan också få ersättning för kostnaderna för läkemedelsinköp och resor i samband med sjukvård.

För att FPA ska kunna utreda din rätt till FPA-förmåner och social trygghet ska du lämna in en anmälan om flyttning till Finland. Du kan lämna in en anmälan om flyttning till Finland via Mitt FPA eller genom att fylla i blanketten Y 77r.

Om du har ytterligare frågor gällande din situation, rekommenderar jag dig att kontakta vårt center för internationella ärenden, för att få mera information om ditt personliga ärende.

Med vänlig hälsning
Vilma | FPA internationella ärenden

Utflyttad från F i 40 år

av Krimaro1 » 10 sep 2021, 22:38

Om man är finsk medborgare men varit utskriven från Finland i 40 år hur kan man återfå rätten till sjukvård om man flyttar tillbaka?

Upp