Isyysvapaa ja kesäloma

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.

BBCode on Käytössä
[img] on poissa käytöstä
[flash] on poissa käytöstä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat poissa käytöstä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: Isyysvapaa ja kesäloma

Re: Isyysvapaa ja kesäloma

Kirjoittaja Kela-Kerttu » 02 Joulu 2020, 13:47

Hei Sillei!

Isä voi hakea isyysrahaa ajalta jolloin hoitaa lasta kotona, eikä työskentele niinä päivinä. Toki muutkin isyysrahan edellytykset on täytyttävä mm. lapsen ikä ja oikeus isyysrahaan on olemassa.
www.kela.fi/isyysraha

Terveisin
Kela-Kerttu

Re: Isyysvapaa ja kesäloma

Kirjoittaja Sillei » 01 Joulu 2020, 20:16

Hei!

Lapsen isä on sopinut työnantajansa kanssa pitävänsä viikon palkallisen loman ja kaksi viikkoa palkatonta lomaa. Kyseessä ei ole vuosiloma eikä isyysvapaan vuoksi pidettävä loma. Onko isä oikeutettu saamaan isyysrahaa? Hän hoitaa lasta kotona näiden viikkojen aikana.

Terveisin,
Sillei

Re: Isyysvapaa ja kesäloma

Kirjoittaja Kela-Kerttu » 18 Kesä 2020, 09:38

Hei Salla90!

Jos isä on ollut kotona ja hoitanut lasta, voi hän hakea isyysrahaa. Palkanlaskennasta kannattaa vielä selvittää tämä palkanmaksuasia. Pelkkä palkanmaksu ei estä isyysrahan saamista. Jos työnantajalla on kuitenkin velvollisuus maksaa palkkaa isyysvapaan ajalta, tulisi heidän ilmoittaa siitä Kelalle. Isyysraha maksetaan siltä ajalta työnantajalle. Palkanmaksuun voi myös tulla muutoksia, jos ilmoitat työnantajalle olevasi isyysvapaalla.

Terkuin
Kela-Kerttu

Re: Isyysvapaa ja kesäloma

Kirjoittaja Salla90 » 17 Kesä 2020, 12:57

Hei.
Isä oli vuosilomalla toukokuun ja tarkoitus oli olla myös tällöin isyysvapaalla, mutta palkanmaksaja on merkinnyt palkka nauhaan tämän vain perus kuukausi palkaksi, eikä lomaksi. Mutta koska isä kuitenkin oli kotona tämän ajan, niin pystyykö tältä ajalta hakemaan isyysrahaa?

Re: Isyysvapaa ja kesäloma

Kirjoittaja Kela-Kerttu » 09 Kesä 2020, 15:20

Hei!

Kyllä, samalla tavalla mennään edelleen.

Terkuin
Kela-Kerttu

Re: Isyysvapaa ja kesäloma

Kirjoittaja Mikkokio » 09 Kesä 2020, 15:14

Hei! Vieläkö tämä sääntö on voimassa uusien muutosten myötä?

Re: Isyysvapaa ja kesäloma

Kirjoittaja Kela-Kerttu » 23 Tammi 2020, 10:46

Hei Saukki!

Voit toimia juurikin näin.

Hakemuksessa on tuo vuosiloman ajan palkka juurikin sen vuoksi, että jos miettii kuuluuko se merkitä palkaksi, niin hakemukseen voi merkitä, että saa palkkaa ja sitten ilmoittaa sen olevan vuosiloma-ajan palkkaa. Tällöin Kelassa tiedetään, ettei sitä tarvitse huomioida. Molemmat tavat siis käyvät.

Ystävällisin terveisin
Kela-Kerttu

Re: Isyysvapaa ja kesäloma

Kirjoittaja Saukki » 22 Tammi 2020, 10:46

Kiitos vastauksesta.
Eli rautalangasta vääntäen: merkitsen hakemukseen, etten saa isyysvapaan ajalta ollenkaan palkkaa (jätän myös vuosilomapalkka-kohdan tyhjäksi), vaikka todellisuudessa saankin (vuosilomapalkkaa)?

Re: Isyysvapaa ja kesäloma

Kirjoittaja Kela-Kerttu » 22 Tammi 2020, 08:56

Hei Saukki!

Voit tosiaan olla isyysvapaalla ja vuosilomalla yhtä aikaa, jos se työnantajallesi sopii. Loma-ajan palkka ei vaikuta isyysrahaan, koska se ei ole nimenomaan isyysvapaan aikaista palkanmaksua joka määritellään työehtosopimuksessa. Hakemukseen ei tosiaan tarvitse tätä merkitä.

Ystävällisin terveisin
Kela-Kerttu

Re: Isyysvapaa ja kesäloma

Kirjoittaja Saukki » 20 Tammi 2020, 13:43

Hei!

Jos olen vuosilomalla samaan aikaan kuin pidän isyysvapaata (jolloin aikaisempien vastausten perusteella saan sekä palkan että isyysrahan), niin merkitsenkö isyysrahahakemukseen, että saan isyysvapaan ajalta vuosilomapalkkaa? Vaikuttaako tämä ilmoittamani vuosilomapalkka isyysrahan maksamiseen?
Joskus aiemmin ohjeistettiin tällaisessa tilanteessa merkitsemään hakemukseen, ettei saa lainkaan palkkaa isyysvapaan ajalta. Mutta tämähän ei pidä paikkaansa (kun vaihtoehtona myöskin on tuo vuosilomapalkka)…

Ylös