Isyysraha edellisen lapsen mukaan

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.

BBCode on Käytössä
[img] on poissa käytöstä
[flash] on poissa käytöstä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat poissa käytöstä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: Isyysraha edellisen lapsen mukaan

Re: Isyysraha edellisen lapsen mukaan

Kirjoittaja Kela-Kerttu » 06 Marras 2019, 11:10

Hei Mariia951

Myös isän päiväraha (isyysraha tai vanhempainraha) voi perustua samoihin työtuloihin, joihin edellisen lapsen perusteella saatu päiväraha on perustunut, jos edellinen lapsi ei ole täyttänyt kolmea vuotta ennen seuraavan lapsen laskettua aikaa.

Isällä on sama päivärahan määrä jokaisella etuus jaksolla, mitä hän tästä lapsesta pitää. Päivärahan määrää ei tarkisteta vaikka toinen lapsi ennättää täyttää kolme ennen seuraavaa jaksoa.

Terveisin
Kela-Kerttu

Isyysraha edellisen lapsen mukaan

Kirjoittaja Mariia951 » 05 Marras 2019, 09:28

Hei,

Meille on tulossa vauva huhtikuussa 2020. Mieheni on ollut lomautettuna nyt maaliskuusta alkaen lyhyitä pätkiä lukuunottamatta. Edellinen lapsemme on alle 3v kun uusi vauva syntyy. Voiko isyyspäivärahatkin hakea edellisien isyyslomien mukaan, jota edeltävät aikana mieheni oli töissä ja isyysraha olisi siten parempi? Isä siis pitää nämä isälle kuuluvat lomat eli 3vk lapsen synnyttyä ja 6vk äidin palattua töihin, kun lapsi on n. vuoden ikäinen.

Jos tämä onnistuu niin vaikuttaako se että isosisarus täyttää kolme tuossa välissä kun pidetään se 3vk ja kun pidetään myöhemmin se 6vk?

Ylös