Äitiysavustuksen hakeminen myöhässä

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.

BBCode on Käytössä
[img] on poissa käytöstä
[flash] on poissa käytöstä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat poissa käytöstä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: Äitiysavustuksen hakeminen myöhässä

Re: Äitiysavustuksen hakeminen myöhässä

Kirjoittaja Kela-Kerttu » 03 Maalis 2021, 14:59

Tervehdys Kirstiina!

Osanotto aiemman menetyksenne vuoksi.

Kertulla ei ole antaa mitään suoraa syytä siihen, milloin myöhässä tullut hakemus voidaan hyväksyä. Asiakkaan tulee selvittää tilanne hakemukseen ja sen perusteella Kelassa tutkitaan, onko kyseessä ollut hyväksyttävä syy. Kuten nimimerkki Vieras on kommentoinut, niin asiassa huomioidaan mm. se, onko myöhästyminen johtunut asiakkaasta riippumattomasta syystä.

Ystävällisin terveisin
Kela-Kerttu

Re: Äitiysavustuksen hakeminen myöhässä

Kirjoittaja Vieras » 02 Maalis 2021, 17:46

Etuus voidaan myöntää mm. silloin, kun myöhästyminen on johtunut hakijasta riippumattomasta syystä tai muusta painavasta perusteesta, esim. vaikeasta sairaudesta tai jos kyseessä on yllätys- tai teiniraskaus.

Äitiysavustuksen hakeminen myöhässä

Kirjoittaja Kirstiina » 02 Maalis 2021, 12:35

Tervehdys Kerttu,
kysyisin äitiysavustuksen hakemisen aikataulusta. Ohjeissa sanotaan, että avustusta tulee hakea viimeistään 2 kk ennen laskettua aikaa. Miten Kela suhtautuu tämän aikamääreen jälkeen tulleisiin hakemuksiin? Olen ymmärtänyt, että tällöin on tehtävä selvitys, miksi hakee avustusta myöhässä. Millaiset syyt tähän kelpaavat?

Meillä on taustalla myöhäisillä viikoilla syntymättömän vauvan menetys viime vuonna. Todennäköisesti olisimme saamassa uudelle vauvallemme viime vuoden äitiyspakkauksen, mikä tuntuu henkisesti hyvin raskaalta, koska tuon pakkauksen vaatteisiin meidän piti saada pukea menettämämme vauva. Pohdinkin siis, mitä tapahtuu, jos vitkuttelen hakemista yli ohjerajan ja haen pakkausta vasta myöhemmin siinä toivossa, että saisimme tulevalle vauvalle ihan omannäköisen aloituksen.

Ylös