Elatusavun laiminlyönti

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.

BBCode on Käytössä
[img] on poissa käytöstä
[flash] on poissa käytöstä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat poissa käytöstä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: Elatusavun laiminlyönti

Re: Elatusavun laiminlyönti

Kirjoittaja Kela-Kerttu » 07 Tammi 2020, 15:47

Hei Paahtis!

Mikäli elatustukea on haettu laiminlyönnin perusteella, eli sen perusteella ettei elatussopimuksen mukaista elatusapua ole maksettu, niin asian selvittämiseksi kuullaan aina myös elatusvelvollista. Kuuleminen voidaan tehdä joko kirjeellä tai viestillä asiointipalvelun kautta. Vastausaikaa on noin 2 viikkoa. Elatusvelvollisen kiistäessä laiminlyönnin, tulee hänen esittää kuitti elatusavun maksusta (esim. verkkopankista otettu maksukuitti). Mikäli elatusvelvollinen maksaa elatusavun ja esittää siitä kuitin, niin hakemus raukeaa. Jos vastausta ei saada määräajan kuluessa, päätös voidaan antaa niillä tiedoilla mitä Kelassa on.

Ystävällisin terveisin
Kela-Kerttu

Elatusavun laiminlyönti

Kirjoittaja Paahtis » 06 Tammi 2020, 18:09

Hei,

jos elatusvelvollinen ei käräjäoikeuden päätöksestä huolimatta maksa elatusapua lapselle niin silloin voi ottaa yhteyttä Kelaan ja voidaan tehdä ilmoitus maksun laiminlyönnistä sekä liitteeksi käräjäoikeuden päätös.
Miten kela menettelee sen jälkeen? Kuinka elatusvelvolliseen yritetään yhteyttä? Entä jos yhteyttä ei saada? Pyydetäänkö häneltä minkälaisia liitteitä, todistuksia, selvityksiä? Miten homma etenee hänen kanssaan?

Ylös