Lukiolaisen tuet ja opintolainan takaus

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.

BBCode on Käytössä
[img] on poissa käytöstä
[flash] on poissa käytöstä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat poissa käytöstä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: Lukiolaisen tuet ja opintolainan takaus

Re: Lukiolaisen tuet ja opintolainan takaus

Kirjoittaja Kela | opintotuki » 09 Loka 2019, 08:36

Hei rosa04!

Itsenäisesti asuva alle 17-vuotias opiskelija ei saa opintorahaa sillä perusteella, että hänestä maksetaan lapsilisää. Opintolainan valtiontakaus mahdollinen, jos vanhempien vuositulot ovat alle 64 400 euroa. Opintolainantakaus on mahdollista saada korkeakouluopintoihin myöhemmin sille ajalle, kun tulee opintotukioikeus. Nyt mahdollisesti nostetut opintolainat eivät siis vähennä korkeakouluun myönnettäviä tukikuukausia.

Lukiokoulutusta suorittava nuori voi saada opintorahan oppimateriaalilisää, jos hänen vanhempiensa yhteenlasketut tulot ovat enintään 41 100 euroa vuodessa. Oppimateriaalilisä on 46,80 e/kk ja sitä haetaan opintotukihakemuksella.

Alaikäinen voi hakea yleistä asumistukea, jos hänellä on omia tuloja. Riittävänä tulona voidaan huomioida opintotuen opintoraha, oppimateriaalilisä tai opintolainan valtiontakaus, opintolainan nostoa ei kuitenkaan edellytetä.

Ystävällisin terveisin
Hanna | Kela opintotuki

Lukiolaisen tuet ja opintolainan takaus

Kirjoittaja rosa04 » 08 Loka 2019, 12:27

Hei!
Kysyn tyttäreni puolesta joka on lähdössä lukioon toiselle paikkakunnalle ja tulee asumaan vuokra-asunnossa. Ilmeisesti hän saa opintotukea vasta täyttäessään 17 vuotta?
Mitä tukia asumiseen on saatavilla 16-19 vuotiaana? Asia on nettisivuilla ilmaistu epäselvästi.

Entä miten toimii opintolainan takaus? Kun se on mahdollista saada niin miten pitkäksi aikaa opintolainaa on mahdollista saada, riittääkö lukioajan lisäksi korkeakouluopiskeluun?

Kiitos!

Ylös