Opintotuen vapaaehtoinen palautus

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.

BBCode on Käytössä
[img] on poissa käytöstä
[flash] on poissa käytöstä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat poissa käytöstä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: Opintotuen vapaaehtoinen palautus

Re: Opintotuen vapaaehtoinen palautus

Kirjoittaja Kela | opintotuki » 14 Loka 2019, 12:20

Hei, viittaamasi kohta liittyy juuri opintojen riittävän edistymisen seurantaan ja Kelasta tuleviin selvityspyyntöihin, jos opinnot eivät ole edistyneet riittävästi. Tulorajojen vuoksi tehtävän palautuksen ehtii siis tehdä vielä ensi vuoden puolella. Löydät täältä tarkemmat ohjeet https://www.kela.fi/opintotuki-perumine ... auttaminen. Ohjeessa puhutaan vielä palautuksen tekemisestä toukokuun loppuun mennessä, mutta asiasta on eduskunnassa vireillä muutosesitys, joten palautus olisi siis tehtävä 30.4.2020 mennessä.

Ystävällisin terveisin
Eeva-Maria | Kela opintotuki

Re: Opintotuen vapaaehtoinen palautus

Kirjoittaja maijakettu » 13 Loka 2019, 13:41

Hei,

tarkentaisin nyt vielä sitä, että liittyykö tämä edistymisen seuranta siis KELAlta tuleviin opintojen edistymistä koskeviin selvityspyyntöihin? Olen joka tapauksessa tehnyt riittävästi opintoja, joten jos tuo viittaamani kohta liitty siihen, niin kaikki on hyvin. Tärkeintä on, ettei se vaikuta mitenkään vuositulorahoihin tai siihen, etten saisi palautettua tukikuukautta uudelleen käyttöön.

Re: Opintotuen vapaaehtoinen palautus

Kirjoittaja Kela | opintotuki » 10 Loka 2019, 14:25

Hei maijakettu!

Sinun on tosiaan mahdollista palauttaa tukikuukausia vapaaehtoisesti asiointipalvelussa. Palautetut kuukaudet saa uudelleen käyttöön.

Tukikuukausia voi palauttaa kahdesta syystä eli tulovalvonnan tai edistymisen seurannan vuoksi. Tulovalvontaa tehdään kalenterivuodelta ja esim. vuoden 2019 tukikuukausia voi palauttaa vielä ensi vuoden puolella. Palautuksen takaraja on muuttumassa eli palautus olisi nyt hyvä tehdä 30.4.2020 mennessä. Jos siis haluat palauttaa tukea sen vuoksi, että tuloraja on ylittynyt tai ylittymässä, voit sen vielä hyvinkin tehdä.

Voit myös palauttaa tukikuukausia edistymisen seurannan vuoksi. Edistymisen seuranta tehdään lukuvuosittain (1.8.-31.7.). Edellisen lukuvuoden (1.8.2018-31.7.2019) edistymisen seuranta on nyt juuri menossa. Tukikuukausia olisi voinut palauttaa syyslukukaudelta (1.8.-31.12.2019) toukokuun loppuun mennessä ja kevätlukukaudelta (1.1.-31.7.2019) elokuun loppuun mennessä. Kevätlukukauden tukikuukauden palautuksia voidaan kuitenkin huomioida vielä tässäkin vaiheessa.

Ystävällisin terveisin
Niina | Kela opintotuki

Opintotuen vapaaehtoinen palautus

Kirjoittaja maijakettu » 09 Loka 2019, 15:24

Hei!

Haluasin palauttaa opintorahaa syksyltä ja yhden kuukauden myös kevään osalta. Kelan ohjeiden perusteella ymmärsin, että saan näin korotettua sekä vuositulorajaani, että saan palautetun tukikuukauden uudelleen käyttöön. Hieman epäselväksi jäi alla oleva kohta ohjeesta. Liittykö tämä siis vain siihen, jos KELAlta tulee jokin opintoja koskeva selvityspyyntö? Vai mitä tuo edellytys, että kevään tuki tulisi maksaa viimeistään elokuun loppuun mennessä tarkoittaa?

Jos haluat alentaa korkeakouluopintojen edistymisen seurannassa huomioon otettavien tukikuukausien määrää, toimi näin:

Palauta syyslukukauden tuki seuraavan vuoden toukokuun loppuun mennessä. Esimerkiksi syyslukukauden 2018 tuki on palautettava viimeistään 31.5.2019.
Palauta kevätlukukauden tuki saman vuoden elokuun loppuun mennessä. Esimerkiksi kevätlukukauden 2019 tuki on palautettava viimeistään 31.8.2019.

Ylös