Joustava hoitoraha

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.

BBCode on Käytössä
[img] on poissa käytöstä
[flash] on poissa käytöstä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat poissa käytöstä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: Joustava hoitoraha

Re: Joustava hoitoraha

Kirjoittaja Kela-Kerttu » 11 Tammi 2019, 10:43

Hei Koti2019!

Mikäli isovanhempi hoitaa lasta pääasiallisesti niin tee asiasta muutosilmoitus. Mikäli puoliso on lapsen pääasiallinen hoitaja, niin täytyy puolison hakea kotihoidon tuki itselleen.

Joustavan hoitorahan vähimmäistyötunti määrää ei ole määritelty. Kuitenkaan joustavaa hoitorahaa ei voi saada, mikäli tekee yksittäisiä työkeikkoja olematta jatkuvassa työsuhteessa. Joustavan hoitorahan edellytys on, että työaika on enintään 30h/viikko tai 80% kokopäivätyöajasta. Maksettua lomarahaa tai loma-ajanpalkkaa ei katsota työajaksi.

Joustavaa hoitorahaa varten voit pyytää verottajalta muutosverokortin sosiaalietuutta varten, jolloin verottaja laskee ennakonpidätyksen etuutta varten. Ilman muutosverokorttia sosiaalietuutta varten pidätetään vero joustavasta hoitorahasta lisäprosentin mukaan.

Ystävällisin terveisin
Kela-Kerttu

Joustava hoitoraha

Kirjoittaja Koti2019 » 09 Tammi 2019, 12:29

Hei!

Olen hakenut kotihoidontukea kun äitiyslomani tammikuun alussa päättyi. Sainkin myöntävän päätöksen mutta nyt minulla olisikin suunnitelmissa alkaa kevään mittaan tehdä töitä noin 8h/viikko. Lisäksi työnantajani ehdotti että maksaisi samalla kertyneitä lomia muutaman päivän/kk kevään aikana. Voinko muuttaa kotihoidontukipäätökseen hoitajaksi isovanhemman tai lapsen isän jotka hoitavat lasta työpäivinäni jos haen joustavaa hoitorahaa? Voiko joustavaa hoitorahaa saada jos töitä tekee vain noin yhden työvuoron viikossa ja lasketaanko kevään aikana maksettavat lomapäivätkin ns työpäiviksi? Meneekö joustavasta hoitorahasta aina verot lisäprosentin mukaan?

Kiitos vastauksesta!

Ylös