epätietoisuus ja äitiysraha

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.

BBCode on Käytössä
[img] on poissa käytöstä
[flash] on poissa käytöstä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat poissa käytöstä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: epätietoisuus ja äitiysraha

Re: epätietoisuus ja äitiysraha

Kirjoittaja Kela-Kerttu » 23 Loka 2019, 10:31

Hei Ksksksk!

Äitiysavustusta ja vanhempainrahaa tulee hakea viimeistään 2 kuukautta ennen laskettua aikaa. Voit ilmoittaa hakemuksessa, että et saa palkkaa mutta tarkenna hakemuksen kohdassa lisätietoja, että työehtosopimusneuvottelut ovat vielä kesken ja saat varmistuksen äitiysvapaan palkallisuudesta vasta joulukuussa.

Koska äitiysrahakautesi alkaa tammikuussa, saat päivärahapäätöksen vasta vuoden vaihteen jälkeen, kun tulotiedot ovat Kelan käytettävissä.

Ystävällisesti
Kela-Kerttu

epätietoisuus ja äitiysraha

Kirjoittaja Ksksksk » 22 Loka 2019, 21:42

Meidän alan TES on irtisanottu ja uusi on neuvottelussa, jos uuden kanssa työnantajaliitto ja PAM ei pääse yhteisymmärrykseen, niin työnantaja ilmoittaa työehdoista vasta joulukuun puolivälissä (tessiä ei tule ollenkaan). Työehtosopimuksen mukaan työnantaja maksaa 3kk ajan palkkaa äitiyslomalta, mutta jos tessiä ei tule, näin ei välttämättä ole. Äitiysavustus pitää hakea ennen kuin tiedän että saanko palkkaa vai en..
Voinko hakea nyt äitiysrahaa ja ilmoittaa että en saa palkkaa ja tehdä muutoksen hakemukseen myöhemmin, jos sitten saankin palkkaa? Tiedon saan siis joulukuun puolivälin jälkeen ja äitiysloma alkaa 10. tammikuuta.

Ylös