Vaihto-opiskelijana asuminen ulkomailla

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.

BBCode on Käytössä
[img] on poissa käytöstä
[flash] on poissa käytöstä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat poissa käytöstä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: Vaihto-opiskelijana asuminen ulkomailla

Re: Vaihto-opiskelijana asuminen ulkomailla

Kirjoittaja Kela | opintotuki » 12 Marras 2019, 10:34

Hei Opiskelijamaailmalla!

Ilmeisesti saat siis tällä hetkellä yleistä asumistukea ja opintotukea. Jos muutat toisen henkilön kanssa asumaan Suomessa samaan asuntoon ja teillä on yhteinen vuokrasopimus, on myös asumistuki yhteinen. Toinen teistä voi siis hakea asumistuen teidän molempien puolesta.

Jos tarkoitit, että muutatte toisen opiskelijan kanssa ulkomailla samaan asuntoon, ei siihen ole mahdollista saada yleistä asumistukea. Voitte kuitenkin saada opintotuen asumislisää kumpainenkin erikseen. Teidän tulisi toimittaa opintotuen muutosilmoitus ja kertoa siinä ulkomailla tulevista asumismenoista.

Ystävällisin terveisin
Niina | Kela opintotuki

Vaihto-opiskelijana asuminen ulkomailla

Kirjoittaja Opiskelijamaailmalla » 08 Marras 2019, 17:09

Olen opiskelijana yliopistossa Suomessa. Minulla on oma vuokra-asunto Suomessa, joten saan kelalta asumislisää sekä opintotukea. Lähden vaihtoon ja muutan toisen suomalaisen kanssa (myös yliopistossa oleva opiskelija) yhteiseen asuntoon, josta saamme kuitenkin vain yhden vuokrasopimuksen ja maksamme vuokran yhdessä puoliksi. Saammeko kuitenkin molemmat tarvitsemamme asumislisän sekä opintotuen, samalla tavalla kuin suomessa ollessamme?


Kysymys siirretty Kansainväliset asiat -palstalta.

Ylös