Opintotuen takaisinperintä

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.

BBCode on Käytössä
[img] on poissa käytöstä
[flash] on poissa käytöstä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat poissa käytöstä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: Opintotuen takaisinperintä

Re: Opintotuen takaisinperintä

Kirjoittaja Kela | opintotuki » 04 Maalis 2020, 09:41

Hei Vieras010101!

Opintotuen tulovalvonnassa virallisella valmistumispäivämäärällä on merkitystä. Ensin toki tulisi seurata vuositulorajaa sen mukaan kuinka monta tukikuukautta nostat tänä vuonna. Jos vuosituloraja ylittyy, katsotaan opintojen aikaista tulorajaa. Jos virallinen valmistumispäiväsi on vasta loppu vuodesta, myös tulovalvonta tehdään sen mukaan.

Voit lukea lisää valmistuvan tulovalvonnasta osoitteessa www.kela.fi/omat-tulot-aloittanut-tai-valmistunut.

Ystävällisin terveisin
Niina | Kela opintotuki

Re: Opintotuen takaisinperintä

Kirjoittaja Vieras010101 » 03 Maalis 2020, 06:57

Ymmärtääkseni takaisin perittävään summaan vaikuttaa summa, jonka henkilö on tienannut ennen valmistumistaan (valmistuminen = todistuksen päiväys?). Itse olen päättänyt koulun aiemmin keväällä ja siirtynyt työelämään täysipäiväisesti, mutta varsinaisen todistuksen olen saanut vasta loppuvuodesta. Tukikuukausia minulla on siis ollut 5 (1.1-31.5). Voidaanko tällaisessa tapauksessa soveltaa mm. 31.5 valmistumispäivämääränä ja ottaa opintotuen takaisin perinnässä huomioon tulot, jotka olen saanut tätä ennen? Jos tässä sovelletaan loppuvuodesta olevaa valmistumispäivää, niin tulorajani ylittyy vaikken todellisuudessa olekaan saanut tulorajaa ylittävää summaa päällekkäin opintojeni kanssa vaan vasta siirryttyäni työelämään.

Re: Opintotuen takaisinperintä

Kirjoittaja Kela | opintotuki » 14 Marras 2019, 13:19

Hei Heivainmoi!

Kesän opinnot kuuluvat koko lukuvuoden seurantaan, joka toteutetaan vuosittain lokakuussa.
Viimeisin seuranta koskee aikaa 1.8.2018-31.7.2019.
Kesä- ja heinäkuun suoritukset lasketaan siis mukaan edeltävän vuoden edistymisen seurantaan ja elokuun suoritukset tämän lukuvuoden seurantaan.

Kesän opintojasi ei siis erikseen seurata. Jotta opintosi ovat edistyneet riittävästi, tulee sinun suorittaa tukikuukautta kohti keskimäärin vähintään 5 opintopistettä ja jokaisen lukuvuoden aikana vähintään 20 opintopistettä.

Terveisin
Riikka | Kela opintotuki

Re: Opintotuen takaisinperintä

Kirjoittaja Heivainmoi » 13 Marras 2019, 18:30

Hei !
Nostin kesällä opintotukea, en kuitenkaan saanut suoritetuksi kursseja ollenkaan mutta olen silti tehnyt vuoden sisällä kursseja niin että opintopisteitä on kertynyt yhteensä 70. Joten tullaanko kesän tukia perumaan takaisin kun en ole kyseisinä kuukausina suorittanut yhtään opintopisteitä vaikka vuoden sisällä olen suorittanut yli tarvitun määrän?

Re: Opintotuen takaisinperintä

Kirjoittaja Kela | opintotuki » 21 Syys 2018, 14:47

Hei He67!

Kysymyksestäsi ei käy ilmi, oletko tänä vuonna koko vuoden opiskelija. Mikäli et ole vielä valmistunut, huomioidaan opintotuen tulovalvonnassa koko kalenterivuoden tulosi. Kerroit nostaneesi alkuvuodesta 3 tukikuukautta, joten jos sen mukainen vuosituloraja ylittyy, voidaan opintotukeasi periä takaisin.

Voit tutustua tulorajoihin osoitteessa:
www.kela.fi/opintotuki-omat-tulot

Ystävällisesti
Taru | Kela opintotuki

Re: Opintotuen takaisinperintä

Kirjoittaja He67 » 20 Syys 2018, 23:01

Hei, opiskelen täysipäiväisesti tammi-maaliskuussa ja nostan opinto+asumistukea normaalisti.
Sen jälkeen olen 9kk töissä ja tienaan 30 000 euroa.
Peritäänkö takaisin siis tuo tammi-maaliskuu, vaikka silloin tuloja ei ollutkaan?

Kiitos

Re: Opintotuen takaisinperintä

Kirjoittaja Kela | opintotuki » 14 Kesä 2018, 15:10

Hei AMKopinnot!

Mukava kuulla, että terveydentilasi on tällä hetkellä paranemaan päin! Valitettavasti edistymisen seurannan osalta en osaa sanoa, tuleeko kohdallasi opintojen edistymisen selvittely menneen lukuvuoden osalta kyseeseen vai ei. Lukuvuoden 1.8.2017-31.7.2018 osalta edistymisen seuranta tehdään syksyllä lokakuussa, jolloin asiaa vasta tutkitaan.

Ystävällisesti
Veera | Kela opintotuki

Re: Opintotuen takaisinperintä

Kirjoittaja AMKopinnot » 14 Kesä 2018, 03:42

Hei,

Olen huolissani opintotukieni mahdollisesta takaisinperinnästä. Minun on syys- ja kevätlukukautena ollut tarkoitus saada työharjoittelupaikka ja tehdä opinnäytetyö, mutta en ole masennuksen vuoksi saanut kumpaakaan tehtyä, eli opintopistesaldo on tuolle ajalle 0. En kuitenkaan käynyt asian vuoksi lääkärissä, jotta voisin tilannettani todistaa, joten siispä nyt yritän varautua mahdolliseen takaisinperintään. Tilanteeni on nyt onneksi parantunut, ja olen aloittamassa työharjoittelun kesällä, eli toivon siis saavani siitä opintopisteet tämän vuoden puolella.

Tilanteeni on siis tämä:
Aloitin opitoni tammikuussa 2015 ja olen suorittanut opintoni suunnitelman mukaisesti tuohon elokuu 2017 asti, jonka jälkeen oma terveydentilani hankaloitti jaksamistani enkä saanut syyslukukautta käyntiin. Opintopisteitä minulla on yhteensä 184 ja olen kaikkina opiskeluvuosinani opiskellut myös kesällä, eli nostanut opintotukea 12 kk ajalta. Tutkintoni suunniteltu kesto on 3,5v eli minun olisi pitänyt valmistua nyt keväällä.

Viimeinen nostamani opintotukikuukausi oli maaliskuussa 2018, jolloin tukikuukauteni loppuivat. Oman asiointipalvelun mukaan kuukausia on siis käytetty 37. Yhtäjaksoisesti, sillä opiskelinhan myös kesäisin.

Kysymys siis kuuluu:
Riittävätkö aiemmat suoritukseni siihen, ettei tuota syyslukukausi 2017 - maaliskuu 2018 väliä perittäisi takaisin? Ilmeisesti aiempien lukuvuosien pisteet voisivat joissain tapauksissa riittää?

Toivottavasti viestini ei ollut liian epäselvä ja kiitos jo etukäteen avusta!

Re: Opintotuen takaisinperintä

Kirjoittaja Kela | opintotuki » 02 Maalis 2018, 10:06

Hei Talvi12!

Tukikuukautta kohti pitää suorittaa keskimäärin vähintään 5 opintopistettä. Lisäksi lukuvuoden aikana tulee suorittaa vähintään 20op (=vähimmäissuoritusvaatimus), jotta voi nostaa edes sitä yhtä tukikuukautta.

Jos joutuu opintojen edistymisen seurantaan, huomioidaan siinä kuitenkin kaikki korkeakouluopintosi opintosuoritukset ja käytetyt tukikuukaudet. Tällaisessa tilanteessa on siis mahdollisesti apua, jos aiemmin on suorittanut opintopisteitä enemmän kuin on ollut tarve.

Edistymisen seuranta tehdään edellisen lukuvuoden osalta aina syksyisin. Jos valmistut ennen kuin edistymisen seuranta tehdään, et ole enää seurannan piirissä menneen lukuvuoden osalta. Eli jos opiskelet lukuvuoden 2018-2019 ja valmistut keväällä 2019, et ole enää syksyllä 2019 tehtävän opintojen edistymisen seurannan piirissä eli kohdallasi lukuvuotta 2018-2019 ei tutkita laisinkaan.

Ystävällisin terveisin
Veera | Kela opintotuki

Re: Opintotuen takaisinperintä

Kirjoittaja Talvi12 » 01 Maalis 2018, 10:39

Hei!

Jos suoritan ensimmäisenä maisterivuotenani 70op, voiko tämä pistemäärä kompensoida seuraavan lukuvuoden opintoja. Eli jos nyt kevään jälkeen rekisterissä olisi 70op ja jos menisin harkkaan syksyllä 2018 ja kirjoittaisin graduni loppuun keväällä 2019 ja saisin yhteensä 35op, maksaisinko tukiani takaisin?

Ylös