Palautetut opintotuet ja opintolaina

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.

BBCode on Käytössä
[img] on poissa käytöstä
[flash] on poissa käytöstä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat poissa käytöstä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: Palautetut opintotuet ja opintolaina

Re: Palautetut opintotuet ja opintolaina

Kirjoittaja Kela | opintotuki » 18 Kesä 2019, 15:00

Hei!

Viime vuoden (2018) tukikuukausia ei ole enää mahdollista vapaaehtoisesti palauttaa. Se olisi pitänyt tehdä toukokuun loppuun mennessä.

Voit kuitenkin vielä palauttaa alkuvuoden (2019) tukikuukausia, jolloin saat ne uudelleen käytettäväksi. Myös lainatakaus voidaan uudelleen palautetuilta kuukausilta myöntää, eli voit nostaa uudelleen opintolainaa. Sinun tulee hakea tukikuukaudet uudelleen, jolloin voidaan tarkistaa aika, jolta lainatakaus voidaan myöntää. Tämä tietenkin edellyttää, että kyseiseltä kuukaudelta ei ole vielä opintotukea myönnetty.

Ystävällisin terveisin
Taru | Kela opintotuki

Re: Palautetut opintotuet ja opintolaina

Kirjoittaja Vieras » 17 Kesä 2019, 16:33

Hei! Vielä tarkennuksena että kysymys olisi siis enää syksyn 2018 ja kevään 2019 opintotuista joista olen nostanut lainaa. Eli mikäli nuo tuet palauttaisi, voisiko niistä nostaa lisää opintolainaa kun kyseiset opintotuet käyttää mahdollisesti uudestaan vaikka niistä on aikaisemmin nostanut lainan ?Eli ratkaiseeko lainan saannissa ainoastaan se että onko tukia vielä käytettävissä ?

Re: Palautetut opintotuet ja opintolaina

Kirjoittaja Kela | opintotuki » 27 Touko 2019, 13:14

Hei!
Tarkennatko vielä, kysytkö vuoden 2018 vai vuoden 2019 kevään opintotuen palauttamisesta ja lainan nostamisesta.
Ystävällisin terveisin Reeta | Kela opintotuki

Palautetut opintotuet ja opintolaina

Kirjoittaja Vieras » 24 Touko 2019, 14:07

Hei! Kysyisin että voinko saada opintolainaa kevään 2018 palautetuista opintotuista kun ne tulisivat käyttööni mikäli en ole niistä aikaisemmin nostanut lainaa? Lisäksi mikäli tukia en tarvitsekaan tulevaisuudessa, onko palauttamani opintotukikuukausien rahat mahdollista saada takaisin ? Vielä kysyisin että jos opintoni viivästyvät esimerkiksi puolella vuodella muutaman kurssin takia niin voidaanko nämä palauttamani 5 tukikuukautta periä takaisin kun opintoja tulisi tälle ajalle vähän. Haluaisin siis palauttaa kevään 2018 tukikuukaudet vain opintolainan noston vuoksi lähinnä.

Ylös