Kaksi tutkintoa ja lyhennykset/vähennykset

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.

BBCode on Käytössä
[img] on poissa käytöstä
[flash] on poissa käytöstä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat poissa käytöstä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: Kaksi tutkintoa ja lyhennykset/vähennykset

Re: Kaksi tutkintoa ja lyhennykset/vähennykset

Kirjoittaja Kela | opintotuki » 23 Joulu 2019, 08:40

Hei, Oikeus opintolainavähennykseen voidaan myöntää vain ensimmäiseksi suoritetun vähennykseen oikeuttavan tutkinnon perusteella. Kerroit suorittaneesi alemman korkeakoulututkinnon 2017. Jos sinut oli valittu suorittamaan pelkästään alempi korkeakoulututkinto, olet varmasti jo saanut päätösehdotuksen opintolainavähennyksestä tämän tutkinnon perusteella, jossa todetaan, että opiskeluaikasi oli liian pitkä. Kannattaa tarkistaa tietosi asiointipalvelusta kirjautumalla palveluun näillä nettisivuilla.

Jos sinulle oli vuonna 2012 myönnetty myös ylemmän korkeakoulututkinnon suorittamisoikeus, et ole saanut päätöstä opintolainavähennyksestä. Joka tapauksessa voit saada opintolainavähennyksen vain, jos suoritat tutkintosi määräajassa ja määräajan laskeminen on alkanut siitä, kun aloitit ensimmäisen alemman korkeakoulututkintosi suorittamisen https://www.kela.fi/opintolainavahennys.

Opintolainahyvitys koskee vain opiskelijoita, jotka ovat aloittaneet ensimmäiset korkeakouluopintonsa 1.8.2014 tai sen jälkeen.

Voit vielä käyttää opintolainavähennyslaskuria asian selventämiseksi itsellesi https://www.kela.fi/laskurit#opiskelij-1.

Ystävällisin terveisin
Eeva-Maria | Kela opintotuki

Kaksi tutkintoa ja lyhennykset/vähennykset

Kirjoittaja Vester » 23 Joulu 2019, 01:16

Moikka,

Kelan sivulla on todella sekavaa infoa asiasta, joten kokeilen täällä:

Suoritin 8/2012-11/2017 alemman korkeakoulututkinnon ja nostin opintolainaa koko ajalta. En valmistunut määräajassa.

Nyt suoritan toista alempaa korkeakoulututkintoa (aloitin 8/2018) ja nostin niin paljon lainaa kuin myönnettiin. Tulen valmistumaan määräajassa (7/2021).

Eli: mitä opintolainahyvitystä/opintolainavähennystä minun pitää hakea 7/2021 kun on kaksi kokonaista tutkintoa takana? Ensimmäisestä en tietenkään mitään voi saada takaisin, mutta toisestahan pitäisi koska määräaika.

Kiitos etukäteen!

Ylös