Aikuiskoulutustuki

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.

BBCode on Käytössä
[img] on poissa käytöstä
[flash] on poissa käytöstä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat poissa käytöstä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: Aikuiskoulutustuki

Re: Aikuiskoulutustuki

Kirjoittaja Kela | opintotuki » 06 Elo 2020, 08:40

Hei Johannasta5!

Opintotukea voi hakea päätoimisiin opintoihin. www.kela.fi/opintotuki-paatoimisuus. Opintoraha ja opintolaina ovat osa opintotukea. Jos opiskelet korkeakouluopintoja, niin opintolaina käsitellään opintotukihakemuksesta automaattisesti, eikä sitä tarvitse erikseen hakea. Jos opiskelet toisen asteen opintoja, niin opintolaina tulee hakea opintotuki hakemuksen yhteydessä.

Ystävällisin terveisin
Elina | Kela opintotuki

Re: Aikuiskoulutustuki

Kirjoittaja Johannasta5 » 05 Elo 2020, 15:59

Eli voin saada opintorahan? Sekä opintolainan? Vaikka olen opintovapaalainen töistä

Re: Aikuiskoulutustuki

Kirjoittaja Kela | opintotuki » 05 Elo 2020, 15:28

Hei Johannasta5!

Voit hakea Kelasta opintotukea ja tarvittaessa asumistukea sekä perustoimeentulotukea. Perustoimeentulotuki on viimesijainen tuki, ja sen määrään vaikuttavat kaikki käytettävissäsi olevat tulot ja varat. Tuloiksi lasketaan myös muut sosiaalietuudet.

Voit saada opintotukea aikaisintaan hakemuksen saapumiskuukauden alusta alkaen. Opintotukeen ja asumistukeen voit tutustua tarkemmin kela.fi-sivuilla. Eri tukien määriä voit arvioida laskureilla.

Hakemukset voit jättää Kelan asiointipalvelun kautta. Asiointipalvelu ilmoittaa, mitä liitteitä hakemuksiin tulee toimittaa.

Ystävällisin terveisin
Maarit | Kela opintotuki

Aikuiskoulutustuki

Kirjoittaja Johannasta5 » 05 Elo 2020, 12:48

Kun on oikeutettu täysimääräiseen työllisyysrahaston aikuiskoulutustukeen(15kk) ja saanut töistä täydet kaksi vuotta opintovapaata. Mihin tukiin on oikeutettu tuolle ajalle, kun aikuiskoulutustuen tukikuukaudet on käytetty mutta tutkintoon johtava koulutus sekä opintovapaa töistä jatkuu vielä 9kk? Opintoraha? Toimeentulotuki? Muu? Kiitos!

Ylös