Aikuisiän opiskelun tuet?

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.

BBCode on Käytössä
[img] on poissa käytöstä
[flash] on poissa käytöstä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat poissa käytöstä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: Aikuisiän opiskelun tuet?

Re: Aikuisiän opiskelun tuet?

Kirjoittaja Kela | opintotuki » 27 Syys 2021, 14:51

Hei, opintotuen osalta sinulla on käytettävissä kaikkiin korkeakouluopintoihin yhteensä enintään 54 tukikuukautta, johon lasketaan mukaan aikaisempiin opintoihisi käyttämäsi tukikuukaudet. Kun olet suorittanut aikaisemmin AMK-tutkinnon, voit käyttää jäljellä olevat tukikuukautesi yliopisto-opintoihisi https://www.kela.fi/opintotukiaika-usei ... luopintoja.

Työttömyysetuudella opiskeleminen edellyttää esimerkiksi sitä, että olet työttömänä työnhakijana TE-palveluissa ja TE-palvelut on todennut koulutustarpeesi https://www.kela.fi/tyollistymista-edis ... imenpiteet. Sinun kannattaa siis selvittää asia TE-palveluissa.

Aikuiskoulutustuki on tarkoitettu työstään opintovapaalla oleville henkilöille. Aikuiskoulutustuen myöntää Työllisyysrahasto, joten katso tarvittaessa tarkemmat myöntämisedellytykset Työllisyysrahaston sivuilta https://www.tyollisyysrahasto.fi/.

Ystävällisin terveisin
Eeva-Maria | Kela opintotuki

Aikuisiän opiskelun tuet?

Kirjoittaja alanvaihtaj4 » 25 Syys 2021, 11:04

Hei,
Olen 28-vuotias ja aloittanut juuri opiskelut yliopistolla. Olen lähiaikoina irtisanoutumassa nykyisestä työstäni, koska molempiin ei riitä aika ja halu vaihtaa ala on suuri. Mitä tukia voin saada? Olen aiemmin suorittanut AMK-tutkinnon, joten opintotukikuukausia ei taida olla paljoakaan jäljellä. Voinko esimerkiksi opiskella työttömyysturvalla vai mitenkä?

Ylös