Asumistuen maksaminen vuokranantajalle

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.

BBCode on Käytössä
[img] on poissa käytöstä
[flash] on poissa käytöstä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat poissa käytöstä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: Asumistuen maksaminen vuokranantajalle

Re: Asumistuen maksaminen vuokranantajalle

Kirjoittaja Kela-Kerttu » 04 Syys 2019, 10:19

Hei hM8!

Jos vuokralainen laiminlyö vuokran maksamisen vähintään kahden peräkkäisen kuukauden ajalta, asumistukituki voidaan jatkossa maksaa suoraan vuokranantajalle. Perustoimeentulotuki voidaan maksaa jatkossa suoraan vuokranantajalle, jos vuokralainen laiminlyö vuokran maksamisen vähintään yhden kuukauden ajalta.

Vuokranantaja voi pyytää maksun siirtämistä itselleen. Ennen maksun siirtoa Kela kuulee asiassa tuensaajaa, joten maksunsiirto kestää kuukaudesta kahteen. Jotta etuutta vuokranantajalle voidaan maksaa, edellyttää se myös sitä, että asiakkaalla on oikeus etuuteen. Mikäli etuutta on ehditty maksaa suoraan asiakkaalle, ei niiltä kuukausilta tukea voida erikseen maksaa enää vuokranantajalle.

Ystävällisin terveisin
Kela-Kerttu

Re: Asumistuen maksaminen vuokranantajalle

Kirjoittaja hM8 » 03 Syys 2019, 11:55

Kela maksoi vuokralaisen asumistuen ja perustoimeentulon suoraan minulle, eli vuokranantajalle. Joulukuussa maksut jäivät tulematta. Kelalta en saanut vastausta, maksetaanko vai eikö makseta. Joulu- helmikuulta, eli kolmelta kuukaudelta en saanut mitään vuokranmaksua. Huhti- toukokuulta vuokrat tulivat sitten. Mutta kolme kuukaudelta jäi maksut tulematta. Niiden maksua itselleni pyysin, mutta jäin ihmettelemään... jos vuokrat ovat kokonaan kahdelta kuukaudelta maksamatta ne voidaan maksaa vuokranantajalle ja jos perustoimeentulon osalta yksi kuukausi maksetaan vuokranantajalle. Mitä tämä tarkoittaa, olenko oikeutettu saamaan vielä vuokraa itselleni ?
terv.Hämmentynyt

Re: Asumistuen maksaminen vuokranantajalle

Kirjoittaja Kela-Kerttu » 09 Tammi 2019, 15:09

Hei Marja19!

Kela ei voi antaa sinulle vuokralaisesi tietoja päätöksistä tai tuen maksuista. Voit kuitenkin ottaa yhteyttä ja pyytää asumistuen (ja mahdollisen toimeentulotuen) maksamista suoraan sinulle. Edellytyksenä pyynnölle on, että vähintään kahden peräkkäisen kuukauden ajalta on syntynyt vuokrarästiä.

Ennen maksun siirtoa Kela lähettää tuen saajalle kuulemiskirjeen, joten maksunsiirto voi kestää kuukaudesta kahteen. Sinun kannattaa siis toimia heti kun vuokralainen on laiminlyönyt vuokranmaksun vähintään kahdelta kuukaudelta.

Takautuvalta ajalta olevat asumistuet maksetaan kahden pankkipäivän kuluttua päätöksen antamisesta. Jos päätös on annettu viime viikolla, pitäisi tuki siis olla jo maksettu.

Löydät lisää tietoa vuokranantajille sivulta www.kela.fi/vuokranantajat.

Ystävällisin terveisin
Kela-Kerttu

Re: Asumistuen maksaminen vuokranantajalle

Kirjoittaja Vieras » 07 Tammi 2019, 19:10

Soita kelan asumistuen puhelinpalveluun ja ilmoita sinne että vuokralaisella on 2kk vuokrat rästissä ja vaadit asumistuen maksamista itsellesi.

Kela ei anna tietoa toisen henkilön maksuista ellei sinulla ole valtakirjaa asioiden hoitoon mutta vuokranantajana sinulla on oikeus vaatia vuokravelan takia asumistukea maksuun itsellesi.

Nopeinta olisi mennä itse käymään kelassa nyt piakkoin jotta saat helmikuun asumiestuen itsellesi sillä vuokranantajan pitää myös rekisteröityä kelaan ennen kuin kela voi maksaa asumistuen suoraan vuokranantajalle.

Asumistuen maksaminen vuokranantajalle

Kirjoittaja Marja19 » 07 Tammi 2019, 15:35

Vuokralaiseni ilmoitti, että asumistuki maksetaan suoraan vuokranantajan tilille. Saanko jotenkin selville, että näin tosiaan on sovittu Kelan kanssa? Vuokralaisella on jo kahden kk vuokrat rästissä ja aivan kohta kolmen kuukauden eli kaikki vuokrat koko ajalta. Vuokralainen ilmoitti, että päätös asumistuesta tulee viime viikolla ja kaikki asumistuet maksetaan kerralla, mutta suoritusta ei näy tilillä.

Ylös