Asumistuen tarkastus

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.

BBCode on Käytössä
[img] on poissa käytöstä
[flash] on poissa käytöstä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat poissa käytöstä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: Asumistuen tarkastus

Re: Asumistuen tarkastus

Kirjoittaja Kela-Kerttu » 30 Loka 2019, 14:51

Hei!

Kela saa tiedon työttömyyskassasta ansiopäivärahan myöntämisestä ja on mahdollista, että sinulle tulisi tarkistuspyyntö siinä vaiheessa. Asumistuki tulisi tarkistaa myös sitten kun muutatte. Jos tarkistus tehdään liian myöhään ja tuen määrä pienenee, tulee liikamaksua.

Ansiopäiväraha huomioidaan asumistuen laskelmassa sen myöntämisajankohdan mukaan, ei siis maksupäivän mukaan. Tulojen muutoksen vuoksi asumistuki tarkistetaan muutoksesta seuraavan tai sitä seuraavan kuukauden alusta alkaen.

Kun muutos tapahtuu eli tulot muuttuvat, muutatte tai kun lapsi syntyy, toimita tarkistushakemus. Sen perusteella voidaan selvittää asumistukesi määrä jatkossa.

Terkuin
Kela-Kerttu

Asumistuen tarkastus

Kirjoittaja Vieras » 30 Loka 2019, 08:10

Hei, saadaan nyt asumistulea, kun mies on töissä ja itse omen kotihoidontuella lapsen kanssa kotona ja asutaan kolmiossa.

Olen raskaana ja aiotaan muuttaa neliöön heti kun lähistöltä vapautuu. Suunnitelma on että ryhdyn työttömäksi työnhakijaksi, että saan liitolta ansiosidonnaista. Tiedän, että siinä kohtaa tehdään asumistuen tarkistus.

Mitä jos meille on jo maksettu siitä kuusta asumistuki (sehän maksetaan kuun alussa), kun saan sen kuun rahat vaikka myöhemmin (eikän työkkärin tai liiton rahoja heti kuukauden alussa saada) niin tuleeko meille viestiä, et joudutaan maksaa asumistuki takaisin? Koska en usko ainakaan, että saadaan asumistukea jos muutetaan ennen toisen lapsen syntymää

Ylös