Vaatiiko Kela työtodistuksia pätkätöistä?

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.

BBCode on Käytössä
[img] on poissa käytöstä
[flash] on poissa käytöstä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat poissa käytöstä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: Vaatiiko Kela työtodistuksia pätkätöistä?

Re: Vaatiiko Kela työtodistuksia pätkätöistä?

Kirjoittaja Kela | työttömyysturva » 14 Tammi 2019, 15:40

Hei karppi!

Kyllähän työtositteet olisi hyvä toimittaa kun hakee työttömyysetuutta niin työssäoloehdon täyttymistä voidaan seurata ja tutkia. Jos selvityksiä ei ole enää tallessa, eikä niitä saa, voidaan hakemus käsitellä ilman niitäkin. Silloin etuus on työmarkkinatuki.

Todennäköisesti työtodistuksiasi ei tarvita Kelassa, mutta tarvittaessahan niitä pyydetään. Nehän kannattaa säilyttää muutenkin esim. jos hakee töitä, niitä tarvitaan.

Ystävällisin terveisin
Niina | Kela työttömyysturva

Re: Vaatiiko Kela työtodistuksia pätkätöistä?

Kirjoittaja karppi » 11 Tammi 2019, 18:18

En tainnut missään vaiheessa täyttää tuota työssäoloehtoa, joten olen ehkä jättänyt sen selvittämisen kokonaan tekemättä. Onko sen tekeminen muuten pakollista tehdä nykyään?

Tarvitseeko Kela tässä tapauksessa aiemmin mainittuja työtodistuksia mihinkään muuhun tarkoitukseen, kun en muistaakseni sitä työssäoloehtoselvitystä aikanaan tehnyt?

Re: Vaatiiko Kela työtodistuksia pätkätöistä?

Kirjoittaja Kela | työttömyysturva » 11 Tammi 2019, 10:33

Hei karppi!

Työttömyysetuutta hakiessasi, ilmoitat työskentely päivistäsi, jolloin myös mm. seuraamme työssäoloehdon täyttymistä.

Työssäoloehdon selvittämistä varten Kela voi velvoittaa esittämään työtodistuksia määräaikaisista työsuhteistasi tarvittaessa.

Terveisin
Riikka | Kela työttömyysturva

Vaatiiko Kela työtodistuksia pätkätöistä?

Kirjoittaja karppi » 09 Tammi 2019, 13:21

Vaatiiko/voiko Kela vaatia palkkatodistusten lisäksi työtodistuksen esimerkiksi 2kk määräaikaisesta työsuhteesta, tai määräaikaisesta työsuhteesta jonka kestoksi on määritelty; 1kk, tarkentuu työsuhteen aikana? Näitä tälläisia patkiä olen tehnyt jo useampia joidenkin vuosien ajan...

Minulta kun Kela ei ole pyytänyt niitä työtodistuksia työttömänä ollessani, enkä ole niitä lähettänyt, niin haluaisin varmistaa, että velvoittaako Kela niitä missään tapauksessa lähettämään?

Työttömyys ei ole siis katkennut työsuhteiden pituuksien johdosta, joten olen ollut työttömänä työnhakijana näitä pätkätöitä tehdessäni...

Anteeksi sekavuus...

Ylös