Palkkatukityö, soviteltu työmarkkinatuki

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.

BBCode on Käytössä
[img] on poissa käytöstä
[flash] on poissa käytöstä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat poissa käytöstä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: Palkkatukityö, soviteltu työmarkkinatuki

Re: Palkkatukityö, soviteltu työmarkkinatuki

Kirjoittaja Kela | työttömyysturva » 14 Tammi 2019, 15:14

Hei Osku55!

Voit saada työmarkkinatukea soviteltuna, vaikka et täyttäisi työssäoloehtoa.

Ystävällisesti
Marika | Kela työttömyysturva

Re: Palkkatukityö, soviteltu työmarkkinatuki

Kirjoittaja Osku55 » 11 Tammi 2019, 16:42

Kiitos vastauksista.

Edellinen työssäoloehto täyttyi vuonna 2013 kesällä minkä jälkeen ansiosidonnaista maksettu 500 joka täyttyi alkuvuonna 2016. Tämän jälkeen saatu peruspäivärahaa ja työmarkkinatukea jota maksetaan edelleen kuntouttavan työtoiminnan ajalta.

Vuoden kestävä palkkatuettu työ alkaa tässä kuussa eli pitääkö nyt työssäoloehto täyttyä uudelleen ennenkuin voi saada soviteltua työmarkkinatukea?

Re: Palkkatukityö, soviteltu työmarkkinatuki

Kirjoittaja Kela | työttömyysturva » 11 Tammi 2019, 15:06

Hei Osku55!

Palkkatuetussa työssä oleva henkilö voi hakea soviteltua työttömyysturvaa, jos kyseessä on osa-aikatyö ja työaika on enintään 80 % alalla sovellettavasta kokoaikatyön ajasta.

Metsätalouden tulo otetaan huomioon työmarkkinatuen tarveharkinnassa. Metsätalouden tulo lasketaan tarveharkinnan tuloksi verohallinnon vahvistaman keskimääräisen tuoton mukaan.

Kela seuraa työssäoloehdon kertymistä myös silloin kun työskentelet palkkatuetussa työssä ja saat Kelasta soviteltua päivärahaa. Palkkatuetussa työssä 75 % työskentelyajasta lasketaan työssäoloehtoon. 25 % työskentelyajasta pidentää työssäoloehdon tarkastelujaksoa.

Työaikaa tarkastellaan työttömyysturvan sovittelujakson aikana. Se on yleensä neljä viikkoa tai kuukausi riippuen palkanmaksurytmistä.

Pääomatuloja ja muita tuloja ei oteta huomioon työmarkkinatuen tarveharkinnassa, kun sitä maksetaan 55 vuotta täyttäneelle, joka on täyttänyt työssäoloehdon ennen työttömäksi jäämistä tai työllistymistä edistävän palvelun ajalta.

Työtön joka on täyttänyt työssäoloehdon, voi saada päivärahakauteensa lisäpäiviä. Löydät lisäpäivistä tietoa täältä www.kela.fi/kun-ikaa-tulee

Ystävällisin terveisin
Elina | Kela työttömyysturva

Re: Palkkatukityö, soviteltu työmarkkinatuki

Kirjoittaja Osku55 » 10 Tammi 2019, 03:27

Kysyisin lisäksi miten työssäoloehto kertyy palkkatutussa työssä. Mikä taho seuraa työssäoloehdon kertymistä nyt kun on myös tulorekisteri käytettävissä?

Seurataanko tuota max 80% työaikaa pelkästään kuukausitasolla tai tuntityössä palkanmaksujaksoissa esim. 20 päivää jotta 80% raja ei ylity ja samalla menisi oikeus myös soviteltuun työmarkkinatukeen?

Muuttuuko työssäoloehdon kertyminen palkkatuetussa työssä jotenkin 60 ikävuoden jälkeen tai onko jotain muita muutoksia työttömyysturvaan em. iän jälkeen?

Palkkatukityö, soviteltu työmarkkinatuki

Kirjoittaja Osku55 » 09 Tammi 2019, 13:54

Jos lähes 60 ikäinen on yli 2 vuoden työmarkkinatukijakson jälkeen työllistetty palkkatuella osa-aikaisesti.

Jos työaika on alle 80% (30h/38h) kokoaikaisesta työstä ja tuntipalkka esim, 11€ (1419€/kk) niin onko mahdollista saada soviteltua työmarkkinatukea? Laskuri kyllä näyttää mitä ihmettelin.

Laskurissa kysytään pääomatuloja, niin tarkoittaako se edellisvuoden tuloja jotka ovat jo selvillä vai kuluvan vuoden arvioituja tuloja? Noitahan ei voi koskaan etukäteen tietää.

Jos on metsätalouden päämoatuloista tappioita niin huomioidaanko ne näissä pääomatuloissa jos niitä sattuisi tulemaan kuluvana vuonna.

Ylös