Aikuisopiskelijan turva

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.

BBCode on Käytössä
[img] on poissa käytöstä
[flash] on poissa käytöstä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat poissa käytöstä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: Aikuisopiskelijan turva

Re: Aikuisopiskelijan turva

Kirjoittaja Kela | työttömyysturva » 21 Helmi 2019, 10:02

Hei 1967tv!

Tärkeää on, että nuori ilmoittautuu TE-palveluihin työttömäksi työnhakijaksi. Työttömyysetuutta varten tarvitaan puoltava työvoimapoliittinen lausunto. Lausunnossa määritetään onko työtön työnhakija, jolle tukea voidaan maksaa. Mikäli nuori katsotaan päätoimiseksi opiskelijaksi, ei työttömyysetuuteen ole oikeutta.

Jos työvoimapoliittisessa lausunnossa ei ole estettä maksamiselle, Kela tutkii täyttyykö hakijan työssäoloehto. Palkansaajan työssäoloehto täyttyy, mikäli on ollut palkkatyössä vähintään 26 viikkoa työttömyyttä edeltäneen 28 kuukauden aikana. Työajan on pitänyt olla vähintään 18 tuntia viikossa. Kun työssäoloehto täyttyy, on oikeus peruspäivärahaan.

Mikäli työssäoloehto ei täyty, työttömyysetuus olisi työmarkkinatuki. Ammatillista koulutusta vailla oleville saatetaan työmarkkinatukeen asettaa odotusaika. Se tarkoittaa, että tukea voi saada vasta 21 viikon odotusajan jälkeen. Odotusaika voi lyhentyä edeltävän työssäolon perusteella.

Ystävällisin terveisin
Eveliina | Kela työttömyysturva

Aikuisopiskelijan turva

Kirjoittaja 1967tv » 21 Helmi 2019, 08:51

Jos on 19 vuotias aikuislukioo käyvä nuori mutta mennyt päivätyöhön joka kuitenkin työnantajan puolelta päättynyt koeajalla, onko oikeutta tämän jälkeen kelan peruspäivärahaan.

Ylös