Soviteltu työmarkinatuki ja pätkätyöt.

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.

BBCode on Käytössä
[img] on poissa käytöstä
[flash] on poissa käytöstä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat poissa käytöstä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: Soviteltu työmarkinatuki ja pätkätyöt.

Re: Soviteltu työmarkinatuki ja pätkätyöt.

Kirjoittaja Kela | työttömyysturva » 27 Helmi 2019, 15:58

Hei mikata76!

Jätä työttömyysajan ilmoitus sen normaalina jättöpäivänä ja kirjaa ilmoitukseen, että saat palkkalaskelman vasta 15.4. Toimita palkkalaskelma sitten, kun saat sen.

Jos työnantajan palkkatodistuksen odottaminen viivästyttää kohtuuttomasti työttömyysetuuden maksamista, voit pyytää ennakkomaksua. Kohtuuttomalla viivästyksellä tarkoitetaan noin 2 viikkoa. Ilmoita hakemuksella arvio sinulle maksettavasta bruttopalkasta, jos pyydät ennakkomaksua.

Työttömyysturvalaki muuttuu 1.4.2019 lukien siten, että lyhytkestoiseen keikkatyöhön tai osa-aikaiseen palkkatyöhön työllistyvän palkkatulo sovitellaan jatkossa sen hakujakson tulona kun se maksetaan. Tämä tarkoittaa sitä, että sovittelu tehdään palkan maksupäivä mukaisesti. Tarkemmat ohjeet tähän liittyen päivitetään Kelan sivuille lähempänä lakimuutoksen voimaantuloa.

Ystävällisesti
Marika | Kela työttömyysturva

Soviteltu työmarkinatuki ja pätkätyöt.

Kirjoittaja mikata76 » 26 Helmi 2019, 21:58

esimerkki tapaus. maaliskuu hakujakso 1.3 -31.3 teen töitä 3.3 8h 4.3 8hja 5.3 8h saan palkka todistuksen kuun lopussa palkka maksetaan 2krt/ kk ..ja sitten teen myös töitä 17.3 8h ja 18.3 8h näistä tunneista saan palkka todistuksen vasta 15.4. eli miten voinko lähettää lapun kuun lopussa,,,,vai miten pitääkö odottaa palkkatodistusta huhtikuulta.,,,,,ja miten asiat muuttuvat 1.4.2019 lähtien tuleeko mitä muutoksia

Ylös