Työttömyystuen lopettaminen

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.

BBCode on Käytössä
[img] on poissa käytöstä
[flash] on poissa käytöstä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat poissa käytöstä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: Työttömyystuen lopettaminen

Re: Työttömyystuen lopettaminen

Kirjoittaja Kela | työttömyysturva » 22 Loka 2019, 08:46

Hei ElisaAmanda!

Vieras antoikin sinulle jo linkin Te-palveluiden palaute sivustolle. Palautetta ei voida tehdä puolestasi ja jotta Te-palvelut saavat palautteen, neuvonkin sinua tekemään palautteen itse :)

Ystävällisin terveisin
Elina | Kela työttömyysturva

Re: Työttömyystuen lopettaminen

Kirjoittaja Vieras » 19 Loka 2019, 20:21

Tässä linkki jossa voit antaa TE-toimistoon palautetta. https://www.te-palvelut.fi/te/fi/erikoi ... index.html

Re: Työttömyystuen lopettaminen

Kirjoittaja Vieras » 19 Loka 2019, 20:08

Mikset itse laita palautetta TE-toimistoon.Ei tällä palstalla kukaan tule välittämään palautetta TE-toimistoon.

Re: Työttömyystuen lopettaminen

Kirjoittaja ElisaAmanda » 19 Loka 2019, 20:01

Hei vielä! Kiitos edellisestä vastauksesta. Voisitteko vielä välittää TE-Toimistoon pyynnön tällaisesta samanlaisesta palstasta, sillä kysyntää olisi monin verroin! Hienoa että KELA pystyy tällaista palstaa ylläpitämään, milloinkahan työvoimatoimisto kykenisi samaan!

Re: Työttömyystuen lopettaminen

Kirjoittaja Kela | työttömyysturva » 14 Tammi 2019, 15:49

Hei ElisaAmanda!

Työnhakuun liittyvissä asioissa sinun kannattaa kääntyä TE-palvelun puoleen. He osaavat neuvoa sinua, jos haluat katkaista työnhaun. He voivat myös neuvoa miten työnhaun voi taas uusia. TE-palvelu määrää myös mahdolliset karenssit.

Jos sinulla on työssäoloehto jossakin vaiheessa täyttynyt ja saat peruspäivärahaa, sen maksaminen jatkuisi sitten kun haet taas uudelleen työttömyysetuutta. Tämä edellyttää, että maksupäiviä on vielä jäljellä. Maksetut päivät näet asiointipalvelusta.

Jos työssäoloehto ei ole täyttynyt, mutta viikkoja on jo kertynyt, voidaan uudet työskentelyviikot laskea taas mukaan. Tarkastelujakso on 48 kk hakemisajankohdasta taaksepäin. Jos olet tuona aikana työskennellyt vähintään 26 viikkoa, työssäoloehti täyttyy.

Lisää työssäoloehdon täyttymisestä voit lukea osoitteessa www.kela.fi/mika-on-tyossaoloehto.

Ystävällisin terveisin
Niina | Kela työttömyysturva

Re: Työttömyystuen lopettaminen

Kirjoittaja ElisaAmanda » 11 Tammi 2019, 17:50

Jatkona edelliseen vielä, että olisiko sillä väliä, olenko tienannut poissaoloaikanani pääosin satunnaisista töistä vai oman taiteen myynnistä vai vaikka kakkujen myynnistä, kunhan jotakin olisin tehnyt, vai oikeuttaisiko tällainen toiminta POISSAOLON HYVÄKSYTYKSI?

Kiitos vastauksestanne.

Re: Työttömyystuen lopettaminen

Kirjoittaja ElisaAmanda » 11 Tammi 2019, 17:36

Hei! En osaa laittaa uutta kysymystä tälle sivulle, joten jätän kommenttikysymyksen.

- Olen työtön kuvataiteilija joka teen osa-aikatöitä satunnaisesti -joskus enemmän, joskus vähemmän, miten milloinkin on tarjolla, eri alalta kuin koulutukseni. KYSYMYKSENI koskee sitä, voinko katkaista työnhakuni alle kuudeksi kuukaudeksi sitä varten, että kokeilisin OMAA TYÖTÄ tekemällä, ei siis yrittäjäksi ryhtymällä, tienata elantoani. Eli maalaisin ja myisin tauluja.

Voin suoralta kädeltä sanoa, ettei minun kannattaisi perustaa yritystä/ laittaa edes toiminimeä, koska myynti tulisi olemaan niin pientä. Jos nyt joku ihme sattuisi tapahtumaan ja myynti kasvaisi, siinä tapauksessa tietysti saattaisin sen tehdäkin.

Pointtini on siis se, että haluaisin pitää takaportin riskittömästi auki ja kokeilla. Sitähän ei voi yhtä aikaa työmarkkinatuella olon kanssa tehdä. Siitä olen saanut kovat ukaasit työvoimatoimiston virkailijalta.

Onnistuisiko palaaminen työmarkkinoille siis kuinka sujuvasti, jos olisin todistettavasti jotakin tienannutkin taiteellani sinä aikana kun työnhakuni on ollut poikki?

LISÄKYSYMYS vielä siitä, että nollautuisiko työssäoloehtoni katkon jälkeen vaiko ei? Ja kerryttäisivätkö tänä aikana tehdyt mahdolliset palkkatyöt (sijaisuudet) edelleen työssäoloehtoa?

Onko siis olemassa jotakin tiettyä minimisummaa jonka minun olisi pitänyt tienata poissaoloni aikana etteivät työssäoloehtoa kerryttävät päivät nollautuisi?

Anteeksi pitkähkö kysymys, mutta olisin todella kiitollinen mahdollisimman seikkaperäisestä vastauksestanne.

(Luin kyllä linkin Finlexin sivulle mutta se ei aivan riittänyt selventämään asiaa.)

Re: Työttömyystuen lopettaminen

Kirjoittaja Kela | työttömyysturva » 11 Tammi 2019, 15:18

Hei haluankouluun!

Voit halutessasi katkaista työnhaun voimassaolon TE-palvelussa. He neuvovat asiassa tarkemmin. Työttömyysetuuden voit hakea siihen saakka kun työnhaku päättyy, asiasta voi ilmoittaa työttömyysajanilmoituksessa.

Yleisessä asumistuessa työttömyysetuuden suuruinen tulo otetaan kuitenkin edelleen huomioon, jos sinulla ei ole mitään erityistä syytä miksi et voisi työttömyysetuutta saada esim. karenssi tai odotusaika.

Ystävällisin terveisin
Niina | Kela työttömyysturva

Re: Työttömyystuen lopettaminen

Kirjoittaja Vieras » 10 Tammi 2019, 09:06

Tämä ketjun aloittaja lukee pääsykokeisiin ja tämä on se ongelma eli ei tässä tilanteessa omaehtoinen opiskelu auta.

Re: Työttömyystuen lopettaminen

Kirjoittaja Vieras » 09 Tammi 2019, 15:33

Moi

Ei kukaan pakota sinua olemaan työkkärin listoilla. Karenssin päättää työkkäri ei Kela. Voisit kuitenkin keskustella tilanteesta työkkärissä. Mieleeni tulee oma-ehtoinen opiskelu. Asiasta löytyy lisä tietoa täältä: http://www.te-palvelut.fi/te/fi/tyonhak ... index.html

Ylös