Työssäoloehdon voimassaolo ja yritystoiminnan lopettaminen

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.

BBCode on Käytössä
[img] on poissa käytöstä
[flash] on poissa käytöstä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat poissa käytöstä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: Työssäoloehdon voimassaolo ja yritystoiminnan lopettaminen

Re: Työssäoloehdon voimassaolo ja yritystoiminnan lopettaminen

Kirjoittaja Kela | työttömyysturva » 09 Syys 2019, 08:56

Hei 013w3SDFvkv0!

Koska saat ansiosidonnaista päivärahaa, jonka maksaa työttömyyskassa, niin neuvoisin sinua kysymään asiaa työttömyyskassasta.

Jos sitä kautta ei voisi saada enää tukea, niin voit saada Kelasta työttömyysturvaa, jos TE-palveluiden lausunnon mukaan sinulla on oikeus työttömyysturvaan.

Ystävällisin terveisin
Aki | Kela työttömyysturva

Työssäoloehdon voimassaolo ja yritystoiminnan lopettaminen

Kirjoittaja 013w3SDFvkv0 » 08 Syys 2019, 21:46

Saan tällä hetkellä ansiosidonnaista päivärahaa eli työssäoloehto on voimassa. Minulla on liikeidea ja haluaisin kokeilla kevytyrittäjyyttä. Yritystoiminnan pää- tai sivutoimisuus arvioidaan neljän kuukauden kuluttua liiketoiminnan aloittamisesta. Pää- tai sivutoimisuutta arvioidaan sillä, paljonko yritystoiminta vie aikaa, ei sillä, paljonko sillä tienaa. Mikäli yritystoiminta todetaan päätoimiseksi, ei oikeutta työttömyyskorvaukseen ole.

On olemassa mahdollisuus, että yritystoiminta ei kannata (sillä ei tule toimeen), mutta se vie kuitenkin niin paljon aikaa että yritystoiminta katsotaan päätoimiseksi. Kun ei yritystoiminnasta jää käsiin muuta kuin känsät, niin se on lopetettava jotta oikeus työttömyysturvaan säilyy.

Se varsinainen kysymys nyt on, että mikäli yritystoiminnan lopettaa neljän kuukauden päästä kannattamattomana, niin onko työssäoloehto edelleen voimassa? Eli jatkuuko ansiosidonnaisen päivärahan saaminen mikäli yritystoiminnan lopettaa?

Ylös