omaehtoinen opiskelu ja poissaolo

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.

BBCode on Käytössä
[img] on poissa käytöstä
[flash] on poissa käytöstä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat poissa käytöstä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: omaehtoinen opiskelu ja poissaolo

Re: omaehtoinen opiskelu ja poissaolo

Kirjoittaja Kela | työttömyysturva » 21 Tammi 2019, 15:59

Hei Uupunut2!

Kela ei tutki opintojen edistymistä omaehtoisen opiskelun kohdalla, mutta TE-palvelu todennäköisesti seuraa tilannetta. Kela maksaa työttömyysturvaa TE-palvelujen lausuntojen perusteella. Neuvoisin sinua kysymään neuvoja vielä TE-palvelusta. Heidän kanssa voit katsoa tilanteen läpi ja miten voisit sitten sairausloman jälkeen jatkaa opintoja.

Jos olet 2 kk sairauslomalla, voit hakea sairauspäivärahaa, jos et saa sille ajalle työttömyysetuutta. Lisää asiasta voit lukea osoitteessa www.kela.fi/sairauspaivaraha.

Voimia ja jaksamista sinulle.

Ystävällisin terveisin
Niina | Kela työttömyysturva

Re: omaehtoinen opiskelu ja poissaolo

Kirjoittaja Uupunut2 » 19 Tammi 2019, 22:09

Opiskelen yliopistossa omaehtoisesti ja saan Kelalta työmarkkinatukea. Viime syksy oli äärimmäisen raskasta aikaa, opiskelu vei lähes kaiken ajan. Joululomankin jouduin käyttämään opiskeluun. Nyt kevätlukukauden alettua tuntuu, että voimia ei ole enää jäljellä. Tarvitsen lepoa. Jos saan lääkäriltä esim. 2 kk sairauslomaa, miten käy työmarkkinatuen? Käytännössä kahden kuukauden poissaolo tässä vaiheessa tarkoittaisi, että en saa tänä keväänä suoritettua mitään tai korkeintaan vain hyvin vähän opintoja. Tämä johtuu siitä, että sairausloma ajoittuisi sekä kolmannelle että neljännelle opiskeluperiodille, jolloin kevään molemmat periodit menisivät mönkään. Kuitenkin jos sairausloma on vain 2 kk pitkä, Kela ilmeisesti vaatii, että minun pitäisi saada suorituksia neljän kuukauden ajalta eli 20 opintopistettä, mikä on käytännössä mahdotonta. Tällöin opintopisteitä ei kertyisi riittävästi, mistä seuraisi, että omaehtoista opiskeluani ei enää tuettaisi. Eli onko minulla muuta vaihtoehtoa kuin lopettaa opiskelu uupumuksen vuoksi kokonaan, jos haluan välttää karenssin? Vai pitäisikö minun ruinata lääkäriltä sairauslomaa elokuun loppuun asti?

Re: omaehtoinen opiskelu ja poissaolo

Kirjoittaja Kela | työttömyysturva » 07 Marras 2017, 14:53

Hei SiisHÄH!

Mikäli sairausloma kestää yli sairauspäivärahan omavastuuajan (sairastumispäivä + 9 seuraavaa päivää) kannattaa olla yhteydessä TE-palveluihin ja sopia keskeytyykö opinnot ja haetko sairauspäivärahaa.

Pohdintasi opintojen keskeytyksestä on täysin oikeaa. Välttämättä sairauspäivärahaa ei ole pakko hakea jos opinnot sairaudesta huolimatta etenee. Kelaan ei tarvitse omaehtoisten opintojen aikana sairauspoissaoloja samalla tavalla selvittää, kuin muissa työllistämistä edistävissä palveluissa.

Terveisin
Juuso | Kela työttömyysturva

Re: omaehtoinen opiskelu ja poissaolo

Kirjoittaja SiisHÄH » 07 Marras 2017, 09:10

Jatkan vanhaan ketjuun. Jos kerran sairaspoissaoloja ei lasketa lomaksi, mutta kuitenkin Työkkärin sivuilla lukee että pitkän sairasloman (opintojen keskeytyminen) ajalta omaehtoisen opiskelun tukea ei makseta, niin mikä on pitkän sairasloman ja "normaalien" sairaspoissaolojen määritelmä? Voinko katsoa, että jos olen vain sairaana, vaikka pidemmänkin (1-2viikkoa) aikaa, opinnot eivät ole keskeytyneet vaan jatkuvat normaalisti sairauden hellittäessä. Ja samalla systeemillä oletan, että jos sairaus on pidempiaikainen ja estää opiskelun (esim. murtunut jalka käytännön alan opinnoissa), kyse on opintojen keskeytymisestä tervehtymisen ajalle?

Re: omaehtoinen opiskelu ja poissaolo

Kirjoittaja Kela | työttömyysturva » 28 Syys 2017, 14:49

Hei MikkoX!

Sähköpostilla tietoja ei valitettavasti voi lähetää. Voi tarkistaa postiosoitteemme nettisivuiltamme. Jos olet lähettämässä palkkatietoja vanhempainrahaa tai sairauspäivärahaa varten, voit lähettää ne myös työnantajan sähköisessä asiointipalvelussa.

Terveisin
Sanna | Kela työttömyysturva

Re: omaehtoinen opiskelu ja poissaolo

Kirjoittaja mikkoX » 28 Syys 2017, 11:48

Minun pitää lähettää työntekijäni palkkatiedot. Mikä sähköpostiosoite

Re: omaehtoinen opiskelu ja poissaolo

Kirjoittaja Kela | työttömyysturva » 28 Syys 2017, 09:55

Hei!

Omaehtoisten opintojen ja työvoimapoliittisen koulutuksen aikana ei seurata omia poissaoloja, joten voit merkitä koulutuksessa/opiskellut ilmoitukseen vaikka olisit poissa koulusta sairauden vuoksi. Näin ollen myöskään lääkärintodistusta ei tarvitse toimittaa.
Viralliset loma-ajat pitää merkitä ilmoitukseen.

Ohjeistus ei ole muuttunut viimeisen vuoden aikana. Toisessa linkkaamassasi ketjussa on ilmeisesti tapahtunut väärinymmärrys omaehtoisten opintojen ja muiden työllistämistä edistävien palvelujen osalta.


Terveisin
Saija | Kela työttömyysturva

omaehtoinen opiskelu ja poissaolo

Kirjoittaja Vieras » 28 Syys 2017, 08:14

Hei!

Opiskelen omaehtoisesti työmarkkinatuella. Pitääkö minun toimittaa lääkärin/terveydenhoitajan (onko väliä kumpi?) todistus Kelaan, jos olen yli kolme päivää poissa sairauden takia? Tehdessäni kelaan ilmoitusta työttömyysajasta, merkitsenkö poissaolot (poissaolo: oma sairaus) vai merkitsenkö tosiaan sairauspoissaolojenkin ajalle koulutuksessa/opiskellut?

Yritin selvittää asiaa vanhoista viesteistä, mutta vastaukset olivat ristiriitaisia: viewtopic.php?f=36&t=24293&p=65863&hili ... aus#p65863
viewtopic.php?f=36&t=21836&p=58964&hili ... olo#p58964
onko asia kenties muuttunut viimeisen vuoden aikana?

Kiitos!

Ylös