Työttömuusetuudella opiskelun vaikutus opintotukikuukausiin

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.

BBCode on Käytössä
[img] on poissa käytöstä
[flash] on poissa käytöstä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat poissa käytöstä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: Työttömuusetuudella opiskelun vaikutus opintotukikuukausiin

Re: Työttömuusetuudella opiskelun vaikutus opintotukikuukaus

Kirjoittaja Kela | työttömyysturva » 20 Touko 2019, 14:01

Hei 001122334455!

Opiskelu työttömyysetuudella ei vaikuta opintotukikuukausien määrään. Tarvittaessa voit tiedustella lisätietoja opintotuesta Kysy opiskelijoiden etuuksista palstalta.

TE-palvelut antavat lausunnon omaehtoisista opinnoista, joten en osaa sanoa mitä vaatimuksia opiskeltavien tutkintojen suhteen on. Sinun kannattaa siis keskustella heidän kanssa miten aiemmat työttömyysetuudella suoritetut opinnot vaikuttavat tuleviin opintoihin ja tuettavaan aikaan.

Ystävällisin terveisin
Eveliina | Kela työttömyysturva

Työttömuusetuudella opiskelun vaikutus opintotukikuukausiin

Kirjoittaja 001122334455 » 19 Touko 2019, 15:44

Hei,

Jos työttömälle myönnetään max. 24 kk työttömuusetuutta omaehtoisiin opiskeluihin, kuluttaako tämä henkilön käytettäviä opintotukikuukausia tältä ajalta? Eli jos kouluttamaton (ei aiempaa tutkintoa) ja työtön henkilö aloittaa yliopisto-opinnot ja voisi opiskella TE-toimiston päätöksellä max. 24 kk työttömyysetuudella, niin onko hänellä tämän 2 vuoden jälkeen edelleen kaikki kandi+maisteritutkinnon tukikuukaudet ns. käyttämättöminä?

Lisäksi käsitin, että tuo max. 24 kk on opintokokonaisuuskohtainen. Eli jos henkilö on jo saanut aiemmin vuoden verran iltalukioopintoihin työttömuusetuutta, onko hänen edelleen mahdollista opiskella max. 24 kk työttömuusetuudella yliopistossa?

Ymmärrän, että TE-toimistolla harkintavalta sen suhteen, myöntääkö se työttömuusetuutta ylipäätään opintoihin ja kuinka pitkäksi aikaa, mutta kysyn tätä sillä oletuksella, että TE-toimisto myöntäisi tuon max. 24 kk työttömuusetuutta opintoihin.

Ylös