9e/pv työharjoittelu + kallis matkakortti toiselle paikkakunnalle

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.

BBCode on Käytössä
[img] on poissa käytöstä
[flash] on poissa käytöstä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat poissa käytöstä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: 9e/pv työharjoittelu + kallis matkakortti toiselle paikkakunnalle

Re: 9e/pv työharjoittelu + kallis matkakortti toiselle paikkakunnalle

Kirjoittaja Kela | työttömyysturva » 21 Syys 2020, 15:31

Hei kyseli4!

Yhtä oikeaa vastausta tähän ei ole. Työantajan kanssa ei voi sopia tuollaista järjestelyä, että sitä kautta 9e/pv korvaus maksettaisiin etukäteen, koska se kuuluu työttömyysetuuteen.

Voit toki tiedustella esimerkiksi palkkaennakkoa töistä, tiedustella vuokranantajalta sopiiko se, että maksat osan vuokrasta myöhemmin tai hakea sille kuukaudelle toimeentulotukea. Työttömyysetuuden maksaminen perustuu lakiin ja myös maksaminen jälkikäteen perustuu siihen, eikä näin ollen tuotakaan osuutta ole mahdollista maksaa näissä tilanteissa etukäteen.

Ystävällisin terveisin
Aki | Kela työttömyysturva

9e/pv työharjoittelu + kallis matkakortti toiselle paikkakunnalle

Kirjoittaja Kyselij4 » 21 Syys 2020, 10:09

Näistä on ollut keskustelua, mutta en löydä vastausta omaan pohdintaan. Eli jos tilanne on se, että pitäisi mennä työharjoitteluun maalta toiselle paikkakunnalle, jonne kk bussikortti maksaa lähes 200e. Ja tämä pitäisi maksaa heti eikä kuukauden lopussa. Niin mistä työtön työnhakija saa tuommoisen summan, täytyykö ottaa pikavippi vai sopia työnantajan kanssa joku järjestely, että se 9e/pv korvaus maksetaan heti kk alussa? Vai käyttääkö esim. asumistuen bussilippuun ja sopii vuokranantajan kanssa, että maksaa sitten kuukauden lopussa kun saa tuon 9e/pv korvauksen? Vai sosiaalihuollon kauttako pitäisi hakea? Mieluitenhan ihminen itse maksaisi kulunsa, mutta tuo 200 on vaan niin suuri summa näille tuloille hoidettavaksi.

Ylös